Wednesday, October 10, 2018

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;


ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολλές φορές οι αντι-Οικουμενιστές -ή τουλάχιστον πολλοί από αυτούς-, επειδή είναι βαθύτατα στενοχωρημένοι -και δικαίως- για την ακάθεκτη επέλαση του Οικουμενισμού και τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης, τείνουν να χαρακτηρίζουν ως Οικουμενιστές όλους όσους δεν διαμαρτύρονται δημόσια εναντίον του Οικουμενισμού. 

Το ίδιο κάνουν με όσους συμμετείχαν στην Σύνοδο της Κρήτης και υπέγραψαν τις κακόδοξες αποφάσεις της, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η υπογραφή τους θα ερμηνευθεί από τους Οικουμενιστές ως αποδοχή των κακοδοξιών της βαπτισματικής θεολογίας, της διευρημένης και διηρημένης Εκκλησίας και της θεωρίας των κλάδων.

ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
________

Αυτή, όμως, η αξιολόγηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όντως! Στενοχωρήθηκαμε όλοι αφάνταστα με την συμμετοχή και την υπογραφή των κακόδοξων Κειμένων από πολλούς επισκόπους.

Πλην, όμως, ορισμένοι επίσκοποι που συμμετείχαν στην Σύνοδο της Κρήτης έκαναν δημόσιες δηλώσεις με τις οποίες αποκηρύσσουν την βαπτισματική θεολογία και την θεωρία των κλάδων.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΤΑΜΑΣΟΥ
_________

Ένας από αυτούς είναι και ο Σεβ. Ταμασού Ησαίας.

Πώς αποδεικνύεται αυτό;

Πρόσφατα στην Μητρόπολή του βάφτισε 12 κυρίες από τις Φιλιππίνες που είναι παντρεμένες με Κυπρίους, που έκαναν ορθόδοξο γάμο και που βάφτισαν τα παιδιά τους ορθόδοξα.

Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι το ότι ο Πανιερώτατος Ταμασού μπορούσε κάλλιστα να δεχτεί στην Ορθοδοξία τις γυναίκες αυτές με το μυστήριο του Χρίσματος. Και όμως! δεν δίστασε να τηρήσει την ακρίβεια των Κανόνων και τις βάφτισε και απέδειξε έτσι στην πράξη ποια είναι η θέση του αναφορικά με την θεωρία των κλάδων και τον Οικουμενισμό.

ΠΟΛΛΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
___________

Ο Πανιερώτατος Ταμασού δεν είναι ο μόνος Μητροπολίτης που ορθοφρονεί σε θέματα πίστεως. Ο Θεοφιλέστατος Καρπασίας Χριστοφόρος, επίσης, δημοσιοποίησε κείμενο με το οποίο εξηγεί για ποιο λόγο υπέγραψε το διαβόητο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης.

Αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, που δημιούργησε τόσο σαματά στην Σύνοδο, δεν είχε και ίσως και τώρα δεν έχει συναίσθηση του τι υπέγραψε.

Θέλετε απόδειξη;

Λίγες μέρες μετά την Σύνοδο της Κρήτης, δήλωσε ότι η Δύση χρειάζεται επανευαγγελισμό.! Τόσο πολύ θεωρεί το Βατικανό και τις Προτεσταντικές Ομολογίες ως Εκκλησίες, ώστε μιλά για επανευαγγελισμό.!!!

ΠΟΛΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
__________

Αλλά και στην Ελλάδα παραδοσιακοί επίσκοποι, όπως ο Σεβ. Καστορίας Σεραφείμ, μας στεναχώρησαν αφάνταστα επειδή υπέγραψαν το κακόδοξο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης. 

Πλην, όμως, γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν θεώρησαν επιλήψιμη την υπογραφή τους. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι -εν οις ο Τρεμπέλας- του Σεβ. Καστορίας και άλλων παραδοσιακών ιεραρχών της ιδίας ηλικίας, χρησιμοποιούσαν τον όρο Εκκλησίες για τους αιρετικούς χωρίς βεβαίως να είναι Οικουμενιστές. Γι’ αυτό θεώρησαν ότι δεν είναι επιλήψιμη η αναφορά του όρου Εκκλησίες στο Κείμενο 6.

ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 6 ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟ
___________

Η αντίληψή τους είναι εντελώς λανθασμένη.
Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία περί του αντιθέτου την διέλυσε ο Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρος, ο οποίος, στο πρόσφατο Συνέδριο για την Σύνοδο της Κρήτης, που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, είπε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές δημόσια στην εισήγησή του ότι ο θεσμός των Πανορθόδοξων Συνόδων θα καθιερωθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Ομολόγησε, επίσης, ότι, στην επόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο, μεθοδεύουν την θεσμοθέτηση της διάκρισης μεταξύ αιρετικού και ετερόδοξου ούτως ώστε να μπορούν να καταπατούν -με την κάλυψη Πανορθόδοξης Συνόδου- τους Ιερούς Κανόνες που απαγορεύουν την συμπροσευχή με αιρετικούς. 

Ταυτόχρονα, με την διάκριση των όρων ετερόδοξος και αιρετικός, θα πετύχουν την αναγνώριση των αιρετικών ως ετεροδόξων για να μπορούν να μιλούν για “αδελφές Εκκλησίες”. 

ΤΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ
_________

Και ενώ οι Οικουμενιστές μεθοδεύουν απροκάλυπτα και προκλητικά τις επόμενές τους καθοριστικές κινήσεις οι αντι-Οικουμενιστές είναι σμπαράλια ιδιαίτερα μετά την Αποτείχιση του π. Θεόδωρου Ζήση και των περί αυτόν πατέρων. 

Παράλληλα ορισμένοι άλλοι Σχισματικοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Αποτειχισμένοι (Σημάτης, Τσακίρογλου, Σακαλάκης, π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, Ι. Ρίζος, π. Παίσιος Παπαδόπουλος, οι 3+1 των Καρυών κτλ.) δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και δυσφημούν τον αντι-οικουμενιστικό αγώνα και ιδιαίτερα την Αποτείχιση.

ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΑΓΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
_________

Αυτό, επομένως, που χρειάζεται, είναι 
1.) Καταρχήν να τερματίσουμε τους άγονους και αντιπαραγωγικούς διαλόγους με τους κακόπιστους αμετανόητους Σχισματικούς που αυτοπροσδιορίζονται ως Αποτειχισμένοι.

Αν και εφόσον οι Σχισματικοί αποφασίσουν να επιστρέψουν στην Εκκλησία ο διάλογος έχει νόημα. Αλλοιώς είναι αδιέξοδος.

2.) Να ξαναλειτουργήσει η "Σύναξις κληρικών και μοναχών" με την παλιά της σύνθεση, για να καταστεί πιο ισχυρή η φωνή της.

3.) Στην συνέχεια να αναληφθεί συστηματική εκστρατεία ενημέρωσης των Ιεραρχών για το τι πραγματικά συνέβηκε στην Σύνοδο της Κρήτης και για να επισημανθούν τα ομολογημένα καταχθόνια σχέδια των Οικουμενιστών του Φαναρίου, της Μόσχας και της Αντιόχειας στο προσεχές μέλλον.

Αλλοιώς οι Οικουμενιστές θα μας πάρουν φαλάγγι και θα προχωρήσουν ανενόχλητοι να εφαρμόσουν τα ολέθρια καταχθόνια τους σχέδια.

No comments:

Post a Comment