Sunday, October 14, 2018

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ



ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΡΩΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατ' επανάληψη εξέφρασα την βαθεία εκτίμηση που τρέφω προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, ένα από τους πιο πνευματικούς επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθόδοξης Εκκλησίας εν γένει.

Στο βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, ο Σεβασμιώτατος αναζητεί εναγώνια ηρωικές μορφές σαν τον Παύλο Μελά για να σώσουν την πατρίδα μας από τους επίβουλους που την περιβάλλουν.

Δικαίως ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στο έλλειμμα ηγεσίας, αλλά και ηρωικού φρονήματος που παρατηρείται στις μέρες μας.

Με όλο το σεβασμό, όμως, που του τρέφουμε, θα μας επιτρέψει να του πούμε το παράπονό μας ότι δεν είναι μόνον ήρωες σαν τον Παύλο Μελά που στερείται η στείρα εποχή μας, αλλά και Μητροπολίτες λιοντάρια σαν τον Δράμας Χρυσόστομο, τον Κορυτσάς Φώτιο και σαν τον προκάτοχο του Σεβ. Καστορίας Γερμανό Καραβαγγέλη.

Πολλοί ιεράρχες και δη της Δυτικής Μακεδονίας -μεταξύ των οποίων και ο Σεβ. Καστορίας- κινητοποιήθηκαν για το Μακεδονικό πολύ ενεργά.

Αλλά ούτε ένας ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν τόλμησε να βάλει στην θέση του τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει τους εθνομηδενιστές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξεπούλησαν την Μακεδονία μας και τα άλλα εθνικά μας θέματα.

Κατ' επανάληψη η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας έλαβε κατά Θεόν αποφάσεις για ουσιαστικά θέματα (για την διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, για το Μακεδονικό, για τον Οικουμενισμό, για την Σύνοδο της Κρήτης κτλ.) και στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανατρέπει τις ομόφωνες αποφάσεις της Ιεραρχίας χωρίς να συναντήσει σθεναρή ή και καθόλου αντίσταση από τους άλλους Ιεράρχες.

Γι' αυτό, ναι μεν οι μέρες μας στερούνται ηρώων σαν τον Πάυλο Μελά, αλλά στερούνται επίσης αναστημάτων στην Ιεραρχία τα οποία θα βάλουν φραγμό στην αντίχριστη πολιτεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος φαλκιδεύει, υποσκάπτει και ναρκοθετεί όλους τους αγώνες της Εκκλησίας και του έθνους. 

No comments:

Post a Comment