Monday, December 8, 2014

Ο ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ, Ο ΣΕΒ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ, Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ



Ο ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ, Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ, Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε πρόσφατο άρθρο του, ο Σεβ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος στηλιτεύει την εκκοσμίκευση στην Εκκλησία και μιλά απαξιωτικά για την απόφαση του πρωθυπουργού να δεχτεί σε ακρόαση τους γονείς του Ρωμανού.

Σπάνια μου δίνεται η ευκαιρία να συμφωνήσω με τον Σεβ. Καλαβρύτων και επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση όντως συμφωνώ μαζί του αρπάζω την ευκαρία για να το υπογραμμίσω.

Ας αρχίσουμε από την εκκοσμίκευση στην Εκκλησία.

Η φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης δείχνει το βαθμό της εκκοσμίκευσης που μαστίζει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Για ποιο λόγο, Σεβ. Σύρου, η εκδήλωση για τον Ελ Γκρέκο πραγματοποιήθηκε μέσα σε ναό;

Πόσο συμβατό είναι να παρουσιάζεται μια όντως καταξιωμένη αοιδός σε ναό για να τραγουδήσει οπερατικό έργο;

Τι γίνεται, επιτέλους, στην Εκκλησία της Ελλάδος; 

Μετά το αίσχος της συναυλίας του Νταλάρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα θα γενικευθεί η αήθεια και σε άλλες εκκλησίες; Σκοπεύετε να αντιγράψετε τις μεθόδους και τις πρακτικές της Εκκλησίας της Αμερικής;

Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν λ.χ. έχουν πιάνο για να δίνουν συναυλίες κλασσικής μουσικής και στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο ναό, έστω και αν υπάρχει πολύ μεγάλη θαυμάσια κοινοτική αίθουσα με πιάνο στην οποία στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο ακριβώς δίπλα στην εκκλησία!!!

Ας πάμε ύστερα στην εντελώς απαράδεκτη απόφαση του πρωθυπουργού να δεχτεί τον πατέρα του Ν. Ρωμανού.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Σαμαράς ηγείται μιας κυριολεκτικά ετοιμόρροπης κυβέρνησης που μετρά ελάχιστες βδομάδες ζωής.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την προθυμία του να δεχτεί σε ακρόαση τον πατέρα του Ρωμανού.

Αν ο Ρωμανός αποφάσισε να αντιστρέψει -με καθαρό εκβιασμό- την απόφαση του δικαστηρίου που του επιβλήθηκε επειδή έκανε ληστεία τράπεζας με καλάσνικωφ, βάσει ποιας δικαιοσύνης ή λογικής δεν πρέπει να ισχύσει το ίδιο για όλα τα παιδιά της ηλικίας του που καταδικάζονται από τα δικαστήρια;

Βάσει ποιου συνταγματικού δικαιώματος μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να ανατρέπει τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων;

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο therapist των γονιών ενός νέου με καθαρά εγκληματική συμπεριφορά. 

Αντιλαμβανόμαστε τον πόνο των γονιών, συμμεριζόμαστε την ανησυχία ότι η απεργία πείνας μπορεί να τον οδηγήσει στο θάνατο ή σε σοβαρότατες επιπλοκές της υγείας του, αλλά, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί ο πρωθυπουργός -ο κατεξοχήν θεματοφύλακας της νομιμότητας- να παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας.

Ορθά επίσης όλα όσα αναφέρει ο Σεβ. Καλαβρύτων για τα απίστευτα χάλια της παιδείας και τον ωμό εκβιασμό και τον εξευτελισμό που υφίστανται οι Καθηγητές των πανεπιστημίων για να κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτά φυσικά που βλέπουμε τώρα είναι κυριολεκτικά "Παιδική χαρά" των όσων με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσουν με την επικείμενη άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

No comments:

Post a Comment