Wednesday, December 3, 2014

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ



ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Εκκλησία της Κύπρου τηρεί από μακρού χρόνου πολύ προβληματική στάση έναντι του Οικουμενισμού.

Χωρίς καμία αμφιβολία -με μία ή δύο εξαιρέσεις- οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου δεν είναι συνειδητοί Οικουμενιστές.

Αλλοι, όμως, από μια κακώς -ή μάλλον αφελώς- νοούμενη αντίληψη για τους διαλόγους, άλλοι επειδή βλέπουν με πολλή συμπάθεια το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θεωρούν ότι όλες οι κινήσεις του Πατριάρχη και των άλλων Οικουμενιστών ελαύνονται αποκλειστικά από την προσπάθεια να γλυτώσουν τον Οικουμενικό Θρόνο από τα χέρια των Τούρκων, άλλοι επειδή είναι εκ φύσεως πλαδαροί και εκκοσμικευμένοι και ανίκανοι να συλλάβουν τις διαστάσεις των πραγματικών κινδύνων από τον Οικουμενισμό, άλλοι επειδή δεν θέλουν να συγκρουστούν με την πλειοψηφία, άλλοι επειδή ενδιαφέρονται μόνον για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, άλλοι επειδή βάζουν την επίγεια πατρίδα πάνω από τη Βασιλεία των Ουρανών κτλ., όχι μόνον δεν αντιδρούν στα οικουμενιστικά ανοίγματα αλλά και πλειοδοτούν σε οικουμενιστικές ασχημίες με τους Παπικούς και όχι μόνον.

1.) Ετσι ακούσαμε λ.χ. τις απίστευτες δηλώσεις του Σεβ. Λεμεσού κ. Αθανάσιου ότι πρέπει να ακολουθούμε τους επισκόπους ακόμη και σε περίπτωση που μας οδηγούν στις αιρέσεις.!!!

Και πώς να μη λέγει τόσο απίστευτα πράγματα, αφού το μόνον που τον ενδιαφέρει είναι η κατάχτηση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου -ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι καν κενός- και η προβολή του ως ανθρώπου θεωτικών εμπειριών.!

2.) Ακούμε συστηματικά τον Σεβ. Μόρφου Νεόφυτο να λέγει τα ανεκδιήγητα και φαιδρά για το Κοράνι και άλλα οικουμενιστικά πανθρησκειακής υφής. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης του εξακολουθεί δυστυχώς -ως μη όφειλε- να υπάρχει αναρτημένη η συνέντευξη του με την οποία προτρέπει, όχι μόνον τους Μωαμεθανούς, αλλά και τους Ελληνες της Κύπρου να μελετούν το Κοράνι!!!

3.) Βλέπουμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και να ενισχύει οικονομικά την δυσώνυμη οικουμενιστική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου. 

Γνωστός σε όλους ο λόγος που συνεστήθη η εν λόγω οργάνωση που δεν είναι άλλος παρά να υλοποιήσει την ένωση Ορθοδόξων και Παπικών σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου και στοχεύει στον εξουνιτισμό των Ορθοδόξων.

4.) Είδαμε, πρόσφατα, τον Σεβ. Πάφου Γεώργιο να παρίσταται στα απίστευτα αίσχη που πραγματοποιήθηκαν στα Φανάρι για τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου. 

Να διευκρινιστεί μάλιστα ότι
α.) Ο Σεβ. Πάφου δεν παρίστατο ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, αλλά ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου. Προς τούτο υπήρχε ομόφωνη -επαναλαμβάνουμε ομόφωνη- συνοδική απόφαση. 

Αρα ουδείς των ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου είναι αθώος του κρίματος. 

β.) Η δικαιολογία που προβάλλουν είναι ότι εμείς τιμούμε υπερβαλλόντως -όπως οφείλουμε, σημειώνουμε εμείς- και συμπαριστάμεθα στο εμπερίστατο Πατριαρχείο και με αυτή την έννοια αποφασίσαμε να στείλουμε εκπρόσωπο στη Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου. Οχι για να συμμετάσχουμε στα αίσχη που έγιναν με τον Πάπα Φραγκίσκο που μαγάρισαν την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου.

Οφειλαν, όμως, οι αρχιερείς της Εκκλησίας μας να γνωρίζουν τι έγινε πριν λίγα χρόνια όταν ο Πάπας Βενέδικτος πήγε στο Φανάρι και ήταν πλήρως ενήμεροι ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα πήγαινε στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δυστυχώς ουδείς από τους 17 Ιεράρχες που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου επεσήμανε το γεγονός και όλοι πλειοδότησαν στην εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Κύπρου από τον Σεβ. Πάφου.

Ετσι η Εκκλησία μας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μόνη -όπως κι η Εκκλησία των Ιεροσολύμων- Ορθόδοξη Εκκλησία που εξεπροσωπήθη στα απίστευτα οικουμενιστικά αίσχη που συνέβησαν στο Φανάρι κατά την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου.

Κρίμα.

1 comment:

  1. Στην Κύπρο έχουμε και πολλούς ήρωες και πολλούς Αγίους.
    Κάτω από κάθε πέτρα της υπάρχουν κόκαλα.Αν η Ελευθερία είναι βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά, να μου επιτραπεί να πω πως την πνευματική ελευθερία τη συναντούμε στα λείψανα των αγίων τα σεπτά.
    Ας τηρήσουν σιγήν ιχθύος οι Άγιοι Συνοδικοί για τα φαιδρά που όλοι είδαμε στο Φανάρι.
    Οι λίθοι, τα κόκαλα, τα λείψανα...ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ.

    ReplyDelete