Friday, March 9, 2012

Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ "ΝΕΩΚΟΡΟ" ΤΗΣ "ΡΟΜΦΑΙΑΣ"


Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ “ΝΕΩΚΟΡΟ” ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΡΟΜΦΑΙΑ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Δημοσιεύουμε ευχαρίστως την ηλεκτρονική επιστολή που μας απέστειλε ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ειδικός νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με την αναδημοσίευση σχολίου και τον σχολιασμό του “Νεωκόρου” του “Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία”.

Διευκρινίζω ότι δεν έχω σε παραμικρή εκτίμηση το σημερινό Αρχιεπίσκοπο. Επιθυμώ διακαώς την άμεση του απομάκρυνση από τη διοίκηση της Εκκλησίας. Τον θεωρώ ως τον χειρότερο Αρχιεπίσκοπο που γνώρισε η Εκκλησία της Ελλάδος, από τη σύστασή Της, και πρόξενο μυρίων δεινών για την Εκκλησία και την πατρίδα μας.

Παρόλα αυτά επειδή είμαι ταυτόχρονα σφοδρότατα ενάντιος σε ανώνυμες καταγγελίες και ανώνυμα δημοσιεύματα γι’ αυτό και ευχαρίστως δημοσιεύω την επιστολή του κ. Παπαγεωργίου, επειδή ελέγχει - συν τοις άλλοις - όχι μόνον την ανακρίβεια της είδησης του “Νεωκόρου” -, αλλά και επειδή στηλιτεύει την ανωνυμία, η οποία έχει αποδειχθεί πραγματική γάγγραινα των εκκλησιαστικών μας - και όχι μόνον - πραγμάτων.

*****

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΗΘΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ
===============

Σε σχέση με δημοσίευση ανώνυμου συντάκτη στην ιστοσελίδα ΡΟΜΦΑΙΑ και στην στήλη «Ο νεωκόρος», υπό αρχικό τίτλο «Το ‘‘βαθύ λαρύγγι’’ της Ιεράς Συνόδου», το οποίο αναρτήθηκε στις 7.3.2012 και ώρα 16.25 (http://www.romfea.gr/neokoros/11834-vathi-larygi-ekklisia) και περί ώρα 19.00 μετονομάσθηκε σε : «Το ‘‘βαθύ λαρύγγι’’ της Εκκλησίας της Ελλάδος», η Νομική Υπηρεσία (Ν.Υ.) της Ιεράς Συνόδου (Ι.Σ.) κατόπιν ενημερώσεως και αδείας του Μακαριωτάτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου προβαίνει στην ανακοίνωση ότι:
α. ουδείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεραρχίας διετύπωσε μέχρι σήμερα προς τον Μακαριώτατο Πρόεδρο της Ι.Σ. αιτιάσεις για διαρροές στον Τύπο δήθεν διαπραχθείσες από «στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της Συνόδου» (όπως ανέφερε αρχικώς η ανάρτηση) ή και γενικότερα από οποιοδήποιε «στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας» (όπως εκ των υστέρων ανεγράφη στην ίδια ανάρτηση). Ουδέποτε επίσης στέλεχος των νομικών υπηρεσιών του Ν.Π.Δ.Δ. της Εκκλησίας της Ελλάδος «έχει ‘‘πιαστεί’’», όπως γράφθηκε, να διαπράττει τέτοιο ή άλλο παράπτωμα.
β. επειδή με το εν λόγω δημοσίευμα δεν ασκείται απλώς δημοσιογραφική κριτική, αλλά «σύμφωνα με πληροφορίες» του ανώνυμου συντάκτη διαδίδεται ανύπαρκτο γεγονός περί δήθεν επανειλημμένης τελέσεως ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων από «στέλεχος» των ανωτέρω νομικών υπηρεσιών και επειδή είμαστε βέβαιοι ότι ο υπεύθυνος διαχειριστής της ιστοσελίδας κ. Αιμίλιος Πολυγένης σέβεται τις στοιχειώδεις αρχές ηθικής τάξεως και δημοσιογραφικής δεοντολογίας αναμένουμε είτε να κατονομάσει τον παρανομούντα ή/και τους Σεβ. Μητροπολίτες, που υποτίθεται ότι τον κατήγγειλαν, είτε να ανακαλέσει ρητώς την συκοφαντική ανάρτηση του ανώνυμου συντάκτη του.
γ. ο ανώνυμος συντάκτης της στήλης «Ο Νεωκόρος» της ιστοσελίδας ΡΟΜΦΑΙΑ καλά θα κάνει, πριν επιχειρήσει άλλη φορά να ασχοληθεί με στελέχη των νομικών και άλλων υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος, να έχει διασταυρώσει τις «πληροφορίες» του και, κυρίως, να αφήσει κατά μέρος την θρασύδειλη, σύγχρονα ακολουθούμενη, συμπεριφορά των ρυπαρογράφων, που γράφουν ανωνύμως χωρίς να έχουν τον ανδρισμό να υποστηρίξουν προσωπικώς τα γραφόμενά τους και να αντέξουν τις ποινικές και άλλες συνέπειες των κειμένων τους. Τέτοιες τακτικές αρμόζουν ασφαλώς στους ταραξίες των γηπέδων, που κρύβονται μέσα στον όχλο, και όχι σε συντάκτες, ασχολούμενους μάλιστα με τον χώρο της Εκκλησίας.

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012
Για την Ν.Υ. της Ιεράς Συνόδου

Θεόδωρος Δ. Παπαγεωργίου
Ειδικός Νομικός Σύμβουλος της Ι.Σ.
Δικηγόρος Αθηνών

No comments:

Post a Comment