Thursday, March 29, 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ - ΓΕΡΟΝΤΑ! ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ -
ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σεβαστέ μας Γέροντα π. Θεόδωρε Ζήση,

Από χρόνου μακρού μας έχετε ποτίσει με πολλή πικρία επειδή οι χειρισμοί σας ως ηγέτη του αντι-οικουμενιστικού αγώνα δεν υπήρξαν σε πλείστα όσα θέματα ορθοί.

Θα σας παρακαλέσουμε θερμά και υικά τώρα που ο Πατριάρχης έστειλε Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο με την οποία ουσιαστικά ζητά την κεφαλή των παραδοσιακών επισκόπων και πιστών "επί πίνακι", να ορθώσετε ανάστημα και να μιλήσετε ως ηγέτης.

Η επιστολή του Παναγιότατου βρίθει ανακριβειών είτε επειδή ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ενημερώθηκε καλά, είτε επειδή σκόπιμα διαστρέφει την αλήθεια.

Εις εκατέραν των περιπτώσεων είναι επιβεβλημένη η άμεση θεολογική απάντηση για την άρση κάθε παρεξήγησης, αλλά και για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Η συκοφαντία ότι οι παραδοσιακοί πιστοί αρνούνται το διάλογο με τους αιρετικούς, τους αλλόθρησκους και τους άθεους είναι απαράδεκτη και πρέπει να αναιρεθεί τοσούτον μάλλον εφόσον εκπορεύεται από πατριαρχικά χείλη.

Σας παρακαλούμε θερμά να δοθεί από σας τον διακεκριμένο Ακαδημαικό θεολόγο με την πλούσια πείρα και το περισπούδαστο συγγραφικό έργο, απάντηση στους Οικουμενιστές.

Παρακαλούμε θερμά να μην αφεθεί η απάντηση σε πεζοδρομιακά υποκείμενα, όπως ο σατανικός και σοβαρά παρανοικός Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης, ή ανθρώπους κόσμιους μεν πλήν όμως περιορισμένης θεολογικής εμβέλειας, όπως ο κ. Μαρκάς, ή σε συμπαθείς και κόσμιους ανθρώπους με αποτειχιστικές τάσεις, όπως ο κ. Σημάτης.

Εσείς πρέπει αυτή τη φορά να αναλάβετε την ευθύνη και να δώσετε σοβαρή επώνυμη απάντηση στον Παναγιότατο θεολογικά κατοχυρωμένη και διατυπωμένη με τη δέουσα σοβαρότητα για να έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο.

Θα σας παρακαλέσουμε όμως σεβαστέ μας Γέροντα και για κάτι άλλο. Αυτή τη φορά να μην περιοριστείτε να απαντήσετε τους ανακριβείς ισχυρισμούς της επιστολής του Παναγιότατου, αλλά "να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα", όπως σας θερμοπαρακαλώ δημόσια να κάνετε από την πρώτη στιγμή που εξεδόθη η Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό.

Τουτέστιν πρέπει να γίνει αναίρεση της κακοδοξίας της “βαπτισματικής” θεολογίας του Σεβ. Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα) και να κατατεθεί μήνυση επί αιρέσει στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία να κοινοποιηθεί προς όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Σας παρακαλούμε, Γέροντα, μην ολιγωρήσετε να πράξετε το καθήκον σας.

No comments:

Post a Comment