Tuesday, March 13, 2012

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ



ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ


Του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

===============


Το Πακιστάν αποτελεί παράδειγμα χώρας, όπου ο χριστιανικός πληθυσμός στερείται κάθε δικαιώματος.


Από περίπου 162 εκατομμύρια Πακιστανούς οι χριστιανοί, εκ των οποίων 50% είναι Ρωμαιοκαθολικοί στο θρήσκευμα, αριθμούν μόνο 2,45% του συνολικού πληθυσμού.

Ο οργανισμός «Open Doors» εκτιμά ότι στη χώρα κατοικούν περίπου 5.3 εκ. χριστιανοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πακιστανικής κυβέρνησης, που είδαν το φώς της δημοσιότητας φέτος το Ιανουάριο, ο αριθμός των χριστιανών στη χώρα ανέρχεται στις 3.9 εκατομμύρια.

Η κατάσταση τους σήμερα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως καταστροφική.


Το γεγονός είναι ότι το 1986 στο Πακιστάν ψηφίσθηκε νόμος περί βλασφημίας, ο οποίος έκτοτε αποτελεί όργανο για την καταδίωξη των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Αυτός ο νόμος εκμεταλλεύεται συχνά απ’ όσους θέλουν την επίλυση των προσωπικών τους λογαριασμών και την αρπαγή της ξένης ιδιοκτησίας.

Ο ως άνω νόμος αναδείχθηκε σε όργανο σκληρότατων διώξεων σε βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων και πρωτίστως των χριστιανών.


Πέρυσι στο Πακιστάν για την παράβαση του νόμου «περί βλασφημίας» κατηγορήθηκαν τουλάχιστον 161 άτομα. Εννέα κατηγορούμενοι για τη «βλασφημία» και τη «προσβολή του Ισλάμ» δολοφονήθηκαν χωρίς να προηγηθούν δίκη και ανάκριση. Ακόμα και οι μουσουλμάνοι νομικοί δέχονται ότι 95% όλων των κατηγοριών για τη «βλασφημία» αποβαίνουν ψευδή.


Η έλλειψη δικαιωμάτων στους χριστιανούς υπό το φως του ως άνω νόμου καταδεικνύεται από το ότι κάθε μουσουλμάνος δύναται να τους κατηγορήσει για την προσβολή του Ισλάμ χωρίς να παρουσιάζει μάρτυρες και αποδείξεις.

Ο νόμος «περί βλασφημίας» θέλει άμεση καταδίκη του κατηγορούμενου.


Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε η επιβολή θανατικής ποινής στην Ασία Μπίμπι, η οποία ερωτηθείσα σχετικά με την πίστη της απάντησε ότι ήταν χριστιανή και αμέσως κατηγορήθηκε για «βλασφημία».

Μέχρι την 1 Φεβρουαρίου 2012 το αίτημα για την αποφυλάκισή της υπέγραψαν περισσότερα από 580 χιλιάδες άνθρωποι από τις εκατό χώρες του κόσμου. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη.


Το 2011 σε φυλακή του Πακιστάν πέθανε ο 30χρονος χριστιανός Ασλάμ Μασίχ, ο οποίος συνελήφθη επίσης με κατηγορία τη «βλαφημία». Για μήνες ολόκληρους για «λόγους ασφάλειας» στερείτο της ιατρικής περίθαλψης. Πρόσφατα ακόμα δυο χριστιανοί έπεσαν θύματα των ψευδοκατηγοριών.

Πρόκειται για το Διαμαρτυρόμενο Επίσκοπο Τζόζεφ Πέρβεζ και τον πάστορα Τζόρζ Μπάμπερ. Αφού κατηγορήθηκαν για «βλασφημία» και δέχθηκαν απειλές από εξτρεμιστές αναγκάσθηκαν να δραπετεύσουν στο εξωτερικό.

Και οι δυο χριστιανοί σχεδίαζαν να δημιουργήσουν έναν οργανισμό προστασίας της χριστιανικής κοινότητας στο Πακιστάν.

Οι ακραίοι μουσουλμάνοι δεν διστάζουν ακόμα να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον ανηλίκων. Έτσι το Νοέμβριο 2011 επιτέθηκαν στο σχολείο στην πακιστανική πόλη Πεσαβάρ με αποτέλεσμα δυο νεκρούς και δεκατέσσερις τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων και των επτά παιδιών.

Το Ιανουάριο 2012 οι πακιστανικές αρχές κατέστρεψαν κτίρια της Εκκλησίας και του φιλανθρωπικού ιδρύματος στο Λαχώρη, ιδιοκτησία της Ρωμαιοκαθολικής κοινότητας προσκείμενης στο ίδρυμα «Caritas».


Αρκετές χριστιανές στο Πακιστάν αναγκάζονται διά της βίας να παντρευτούν μουσουλμάνους και να αλλαξοπιστήσουν.

Στην αναφορά της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ασία ανακοινώνεται ότι περίπου 700 πακιστανές χριστιανές κοπέλες ετησίως αναγκάζονται να προσχωρήσουν στο Ισλάμ μετά από πίεση ή αποφεύγοντας την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Αυτά τα εγκλήματα τις περισσότερες φορές μένουν ατιμώρητα.

Μετά από τη δολοφονία στις αρχές του χρόνου μιας 18χρονης Ρωμαιοκαθολικής κοπέλας που αρνήθηκε να ασπαστεί το Ισλάμ, σε συνέντευξη στο πρακτορείο Fides ο γενικός βικάριος Φεϊσαλαμπάντ Χαλίντ Ρασίντ δήλωσε ότι «παρόμοια περιστατικά σημβαίνουν καθημερινά στο Πεντζάμπ».

Έτσι πρόσφατα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ανέφεραν περίπτωση της εικοσάχρονης χριστιανής Σόνι Μπίμπι, η οποία υπέστη ομαδικό ξυλοδαρμό και βιασμό από μουσουλμάνους και της δωδεκάχρονης Ρεμπέκα Μπίμπι, η οποία έχασε το φως της μετά από ξυλοδαρμό από τον εργοδότη της, μουσουλμάνο και αυτό.


Τώρα στο Πακιστάν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διάσκεψης των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της χώρας, καταγράφονται περισσότερα από 700 περιστατικά δια της βίας μεταστροφής στο Ισλάμ ετησίως.


Η αναφορά με τίτλο «Η παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το έτος 2011» παραθέτει πολλά περιστατικά παραβίασης δικαιωμάτων και διάκρισης σε βάρος των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν. Το Ιανουάριο 2012 συνελήφθη Ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ο οποίος επί οχτώ έτη υπηρετούσε στο Πακιστάν.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment