Thursday, March 15, 2012

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Αυτός είναι ο ρόλος, που όλοι Ορθόδοξοι χριστιανοί θέλουμε να βλέπουμε την Εκκλησία της Ρωσίας να διαδραματίζει στη ζωή της Εκκλησίας.


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

__________


Είναι η πιο δυναμική Ορθόδοξη Εκκλησία με εκατομμύρια πιστούς και δεκάδες χιλιάδες κληρικούς και μοναχούς και άρτια οργάνωση.


Διαθέτει πλούσια υλικά μέσα για να πραγματοποιήσει τους στόχους της και το Ρωσικό κράτος της παρέχει αφειδή υποστήριξη στο έργο της.


Γι' αυτό ελπίζουμε ότι θα γίνει ο κήνσορας των θρησκευτικών ελευθεριών και ο υπερασπιστής των εμπερίστατων Ορθόδοξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και των χριστιανών σ’ όλο τον κόσμο.


ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ

___________


Προς αυτή την κατεύθυνση ας δώσει δείγματα γραφής η Εκκλησία της Ρωσίας και τότε όλοι οι πιστοί θα στρέψουν προς αυτήν τα βλέμματα τους για ελπίδα και έμπνευση.


Σε αντίθεση με τους εθνοφυλετικούς ανταγωνισμούς και τις διαμάχες για τα πρωτεία και τη σειρά στα Δίπτυχα που αποκαρδιώνουν τους πιστούς.


Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

________


Η διαμαρτυρία της Εκκλησίας της Ρωσίας για τη χριστιανοφοβία στην Ευρώπη και ειδικά στη Μ. Βρετανία καθώς και η ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα - την οποία αναδημοσιεύουμε τμηματικά στο ιστολόγιό μας - για τους διωγμούς των χριστιανών σε όλο και δη στον Ισλαμικό κόσμο, χαροποιούν ιδιαίτερα τους πιστούς και δημιουργούν συναισθήματα ευγνωμοσύνης προς τους Ρώσους ομόδοξους αδελφούς μας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΟΒΙΑ

===============


Την έκπληξή της εξέφρασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησίας, σχετικά με την απόφαση των αρχών της Μεγάλης Βρετανίας να απαγορεύσει την δημόσια χρήση των χριστιανικών σταυρών.


Επίσης η Ρωσική Εκκλησία χαρακτήρισε «ανησυχητική» την εν λόγω απόφαση, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ελευθερία που υπάρχει για άλλα δόγματα.


«Η απόφαση αυτή δεν αποκλείει στο μέλλον στην Ευρώπη, να ζητήσουν να αφαιρεθούν και οι σταυροί από τους τρούλους των Εκκλησιών», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.


Τέλος κατονόμασε αυτήν την απόφαση των βρετανικών αρχών ως εκδήλωση χριστιανοφοβίας, γεγονός το οποίο «αποδεικνύει παραστατικά την απόρριψη από την Ευρώπη της γηγενής ταυτότητάς της».


No comments:

Post a Comment