Friday, March 23, 2012

ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ, ΣΤΙΣ ΜΑΛΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ


ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ, ΣΤΙΣ ΜΑΛΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ


Του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

=========

Ας στραφούμε τώρα στην κατάσταση στις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας και Άπω Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Open Doors» στη Βόρεια Κορέα αυτή τη στιγμή περίπου εβδομήντα χιλιάδες χριστιανοί ευρίσκονται κρατούμενοι σε τριάντα στρατόπεδα εργασίας.

Από είκοσι τεσσερα εκατομμύρια συνολικού πληθυσμού τετρακόσιες χιλιάδες είναι οι χριστιανοί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της χώρας τέσερις χιλιάδες είναι Ρωμαίοκαθολικοί, ενώ οι υπόλοιποι ανήκουν κατεξοχήν σε διάφορες προτεσταντικές ομολογίες.

Δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία και στις Мαλδίβες. Το σουνιτικό Ισλάμ κηρύχθηκε επίσημη θρησκεία των Μαλδίβων με το Σύνταγμα του 1997.

Αυτή η θέση του επιβεβαιώθηκε επίσης και από το Σύνταγμα του 2008. Απαγορεύεται η άσκηση άλλων εκτός του Ισλάμ θρησκειών.

Η κατοχή της Βίβλου τιμωρείται με φυλάκιση.

Από τη μια το νησιωτικό κράτος παρουσιάζεται ως κέντρο του διεθνούς τουρισμού και προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο, από την άλλη ακολουθεί την πολιτική της μισαλλοδοξίας και θρησκευτικής διάκρισης μέσα από τις συλλήψεις αθώων.

Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί η κατάσταση στο Μπανγκλαντές, όπου γίνονται η καταλήψεις γαιών και περιουσίας χριστιανών στην ορεινή περιοχή Ρανγκαμάτι και την περιοχή Γκουλισαχάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Fides" αυτά τα εγκλήματα διαπραττόμενα από μουσουλμάνους, οι οποίοι πλειοψηφούν στη χώρα, τις περισσότερες φορές μένουν ατιμώρητα.

Ούτε η αστυνομία, αλλά ούτε οι πολιτικές αρχές εξασφαλίζουν την προστασία δικαιωμάτων σε εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment