Tuesday, March 20, 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΑ ΣΕΒ. ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:


"Χτες, Δευτέρα, 19 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μετέβη οδικώς στην Πρέβεζα και επισκέφθηκε τον ασθενούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως κ. Μελέτιο, προς τον οποίο ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.


Στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού, τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν, κατά το τυπικό, ο Ηγούμενος, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, και οι Πατέρες της Μονής.


Ακολούθησε μικρή δοξολογική δέηση, κατά την οποία ο Ηγούμενος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος, στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την υποδοχή, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Μελετίου, συνεχάρη τον Ηγούμενο και τους Πατέρες για το έργο, που επιτελούν στη Μονή, αλλά και για τη γεμάτη αγάπη μέριμνά τους προς τον ασθενούντα Ποιμενάρχη τους, τους ευχήθηκε για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τους ζητησε να τον θυμούνται και να τον στηρίζουν με τις προσευχές τους.”


Επικρίναμε στο πρόσφατο και και στο απώτερο παρελθόν τον Σεβ. Σύρου για κάποιες άστοχές του ενέργειες, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση επαινούμε εκ μέσης καρδίας την επίσκεψή του στον ασθενούντα πολιό άγιο ιεράρχη Νικοπόλεως κ. Μελέτιο.


Είναι μια πράξη ανθρωπιάς και ψυχικής ευγένειας εκ μέρους του Σεβ. Σύρου που αξίζει την εύφημη μνεία μας.


Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για την αρετή του Σεβ. Νικοπόλεως, αλλά είναι παγκοίνως γνωστή η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το αδιάβλητο του ήθους του, η θεολογική του και θύραθεν κατάρτιση, η τεράστια ποιμαντική του δράση και το απαράμιλλο ασκητικό του φρόνημα.


Γι’ αυτό η ενέργεια του Σεβ. Σύρου να επισκεφθεί τον διαπρεπή ασθενούντα ιεράρχη εκτιμάται δεόντως από όλους μας.


Δεν έχουμε προσωπικά ούτε μαζί σας, ούτε με κανένα άλλο Σεβασμιότατε Σύρου.


Μακάρι όλες σας οι ενέργειες να ήταν όπως η επίσκεψή σας στον ασθενούντα Μητροπολίτη Νικοπόλεως και θα ήταν ειλικρινής χαρά μας να σας επαινούμε για ότι καλό κάνετε και λέγετε.


No comments:

Post a Comment