Wednesday, March 14, 2012

ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ



ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

===========

Σύμφωνα με τον οργανισμό «Open Doors», από τους 28.4 εκατομμύρια κατοίκους του Аφγανιστάν δέκα χιλιάδες περίπου ανήκουν στο Χριστιανισμό.

Το Μάρτιο 2010 στο Αφγανιστάν κατεδαφίσθηκε ο τελευταίος πρόσβάσιμος για το κοινό Ιερός Ναός.

Η πλειοψηφία των σημερινών χριστιανών στη χώρα είναι κάτοικοι των πόλεων, οι οποίοι βαπτίσθηκαν πριν την εισβολή των στρατευμάτων των ΗΠΑ στη χώρα ή νέοι που γνώρισαν τη χριστιανική διδασκαλία κατά τα ταξίδιά τους στο εξωτερικό ή κατά τις επαφές με αλλοδαπούς χριστιανούς στο Αφγανιστάν.

Αυτοί αναγκάζονται να αποκρύβουν το πιστεύω τους, διότι από το νόμο δεν έχουν δυνατότητα να λειτουργήσουν Ναούς, ενώ τις τελούν ακολουθίες σε ιδιόκτητους χώρους.

Η πλειοψηφία των χριστιανών Αφγανών είναι Ρωμαιοκαθολικοί ή Διαμαρτυρόμενοι.

Ένα βαρύτατο έγκλημα θεωρείται η αποστασία από το Ισλάμ και οι χριστιανοί υφίστανται διωγμούς από τους εξτρεμιστές.

Το 2010 εκδικάσθηκε η υπόθεση του Αφγανού χριστιανού Σαΐντ Μούσα, πατέρα μεγάλης οικογένειας και υπάλληλο του ιατρικού κέντρου του Ερυθρού Σταυρού στο Καμπούλ, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για τη συμμετοχή στις χριστιανικές τελετές.

Η δίκη του Σαΐντ Μούσα δεν ήταν η πρώτη τα τελευταία χρόνια δημόσια δίκη ενός χριστιανού. Η ανάκριση κατάφερε να τον πείσει να αποκηρύξη δημοσίως την πίστη του, η οποία η αποκήρυξη προβλήθηκε από την αφγανική τηλεόραση.

Αλλά πρόσφατα στα χέρια των υπερασπιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων έπεσε γράμμα του ίδιου, από το οποίο προκύπτει ότι ακόμα ευρίσκεται φυλακισμένος σε φυλακή του Καμπούλ και υφίσταται ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση από τους συγκελλιώτες του.

Στο γράμμα του ο Σαΐντ δηλώνει βαθιά λυπημένος με την αποκήρυξή του του Χριστού.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment