Monday, March 12, 2012

ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ


ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Πριν ένα αιώνα το 20% των κατοίκων της Μέσης Ανατολής ήταν χριστιανοί. Σήμερα μόνον το 5% είναι χριστιανοί με ραγδαία φθίνουσα τάση.


Και όμως! Αυτοί οι αδίστακτοι διώκτες των χριστιανών έρχονται στις Δυτικές χώρες, απολαμβάνουν καθεστώς πλήρους ανεξιθρησκείας και ισοπολιτείας και διαμαρτύρονται από πάνω για την δήθεν υπάρχουσα “Ισλαμοφοβία” και απαιτούν αυθαδέστατα από το χρεωκοπημένο Ελληνικό κράτος να τους χτίσει τέμενος με έξοδα του Δημοσίου σε κεντρικό χώρο των Αθηνών!


Την ίδια ώρα η εκκλησία της του Θεού Σοφίας στη Νίκαια μετατράπηκε σε τέμενος, η Αγια Σοφία παραμένει μουσείο στο οποίο οι χριστιανοί δεν έχουν δικαίωμα να τελέσουν τη Θεία λειτουργία, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή, οι περιουσίες των Ρωμηών της Πόλης της Ιμβρου και της Τενέδου έχουν δεσμευθεί ή δημευθεί, ενώ οι μουσουλμάνοι της Θράκης και της υπόλοιπης Ελλάδας απολαμβάνουν καθεστώς πλήρους ισοτιμίας και ανεξιθρησκείας.


Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

_________


Στην δε Κύπρο το 37% του εδάφους της εχει καταληφθεί από τις Τουρκικές δυνάμεις κατοχής, οι κάτοικοί της έχουν προσφυγοποιηθεί, η μεταβολή του δημογραφικού της χαρακτήρα συντελείται ραγδαία με τη μαζική εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων, 600 ναοί, μονές, προσκυνήματα και άλλοι ιεροί χώροι είναι συλημένοι και μετατράπηκαν σε τζαμιά και οι κατοχικές δυνάμεις απαγορεύουν στην Εκκλησία της Κύπρου να τους επισκευάσει με δικά Της έξοδα, ενώ τα τεμένη της ελεύθερης Κύπρου είναι πλήρως συντηρημένα με χρήματα του Δημοσίου.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

________


Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, σε πρόσφατη πολύ ενδιάφερουσα συνέντευξή του, έδωσε την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η Μητρόπολη Φλώρινας. Υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις ιερέων με αποτέλεσμα να μένουν αποίμαντες - κατά το πλείστον - οι παραμεθόριες Μητροπόλεις.


Και όμως!


Απαγορεύεται στους Μητροπολίτες να προβούν σε χειροτονίες νέων ιερέων, ενώ την ίδια ώρα το Ελληνικό κράτος διόρισε 200 μουφτήδες στα Σχολεία της Θράκης για να υπηρετούν τα σχέδια αφανισμού της Ελληνικότητας της Θράκης μας υπό την κατεύθυνση του Τουρκικού Προξενείου της Θράκης που κατέστη η πραγματική διοίκηση της τόσο ευαίσθητης Ελληνικής αυτής περιφέρειας!


Μήπως ήρθε η ώρα η Ελλάδα και γενικότερα η Δύση να αμυνθούν και να μην επιτρέψουν την Ισλαμοποίηση της Δύσης και τους διωγμούς των χριστιανών;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

===========


"Σοκ και δέος" προκαλούν τα στοιχεία έρευνας αμερικανικής εφημερίδας αναφορικά με τη συμπεριφορά των κρατών της Μ. Ανατολής απέναντι στους χριστιανούς.


Την ώρα δηλαδή που απαιτούν από τις ευρωπαϊκές χώρες σεβασμό στον πολιτισμό τους και ανοχή σε οτιδήποτε προβλέπει η θρησκεία τους, ασχέτως του αν είναι ή όχι συμβατό με την παράδοση, τις αρχές και τις αξίες στη Δύση, τα ισλαμικά κράτη της Μέσης Ανατολής δεν επιφυλάσσουν παρόμοια συμπεριφορά στους...απίστους!

Ειδικότερα, στοιχεία σοκ για τη συμπεριφορά των κρατών της Μέσης Ανατολής έναντι των χριστιανών πολιτών τους φέρνει στο φως έρευνα που διεξήχθη από την αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal».


Βάσει της έρευνας, o χριστιανικός πληθυσμός στη Μέση Ανατολή συνεχώς φθίνει.


Έναν αιώνα πριν οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή ξεπερνούσαν το 20% του συνολικού πληθυσμού.


Σήμερα φτάνουν μόλις το 5%, με φθίνουσα πορεία.


Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται διά νόμου οποιαδήποτε μη ισλαμική ιερουργία, ακόμα και η ιδιωτική προσευχή!


Μόνο στο Ισραήλ οι χριστιανικές κοινότητες έχουν αυξήσει κατά 1.000 % το πληθυσμιακό τους υπόβαθρο.


Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό αντίβαρο στις απόψεις που τελευταία επικρατούν στην πατρίδα μας, αλλά και στις πιέσεις που η Ελλάδα δέχεται από ισλαμικά κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία, για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας.


«Μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν αρχικά κάποιοι τη συμπεριφορά τους, εξασφαλίζοντας στους άλλους αυτά που ζητούν να απολαύσουν αυτοί, προτού αρχίσουν να αναζητούν δικαιώματα, τη στιγμή που και η γενική κατάσταση στις χώρες της Δύσης από την άποψη της ελευθερίας που απολαμβάνει κανείς απέχει από την αντίστοιχη πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής όσο η μέρα με τη νύχτα», αναρωτιέται μιλώντας στη δημοκρατία υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών.


ΠΗΓΗ:



Δημοκρατία,


Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment