Monday, March 12, 2012

ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!


ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ!

ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Του Παναγιώητη Τελεβάντου

===========


Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης του υπουργείου παιδείας από τον αξιόλογο Ακαδημαικό επιστήμονα και αγνό πατριώτη και συνειδητό ορθόδοξο χριστιανό κ. Μπαμπινιώτη εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας αν θα του επιτραπεί να αναπτύξει προγράμματα δράσεως ικανά να αναστρέψουν το καταστροφικό έργο που έφερε στα θέματα παιδείας η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ.


Δυστυχώς οι σημερινές δηλώσεις της κυρίας Χριστοφιλοπούλου αποκαλύπτουν ξεκάθαρα ότι οι προθέσεις των ΠΑΣΟΚΩΝ και των άλλων προοδευτικάριων του υπουργείου Παιδείας παραμένουν αναλλοίωτες.


Βιάζονται να ψηφίσουν, με τη σημερινή σύνθεση της βουλής, τις αλλαγές του νέου Λυκείου που επεξεργάζονταν, οι οποίες θα υποβαθμίσουν το μάθημα των Θρησκευτικών, θα το καταστήσουν προαιρετικό, θα μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας του και θα το απο-ορθοδοξοποιήσουν.


“To make everything worse” το λάθος πρόσωπο, τουτέστιν ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον νέο υπουργό θα υποβοηθήσει τα σχέδια των κ. Γιαγκάζογλου, Π. Βασιλειάδη και των “ΚΑΙΡΟΣκόπων” του.


Ελπίζουμε ότι η ΠΕΘ, ο “Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης”, ευλαβείς Ιεράρχες, Σύνδεσμοι Γονέων, φορείς και πνευματικά Ιδρύματα, θα ασκήσουν τις ανάλογες ισχυρές πιέσεις ώστε ο νέος υπουργός παιδείας να μην υποκύψει στις πιέσεις και να μην προωθήσει τις αλλαγές του “νέου λυκείου”. Αλλιώς θα είναι πολύ αργά για να ανατραπεί η κατάσταση αν γίνουν νόμος του κράτους.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****




ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

=========


Να προχωρήσει άμεσα το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και να ψηφιστεί πριν από τις εκλογές, προτείνει η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η υφυπουργός σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έχει εξεταστεί εκτενώς σε διακομματικές επιτροπές, ενώ και ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης έχει συμμετάσχει στη διαμόρφωσή του.


«Είμαστε πανέτοιμοι να περάσουμε έναν νόμο στη Βουλή πριν κλείσει για τις εκλογές.


Αναλόγως του τι θα αποφασίσουμε, είτε θα πάμε σε ένα πρόγραμμα, όπου θα νομοθετηθεί αργότερα το νέο Λύκειο, είτε θα νομοθετηθεί τώρα. Πρότασή μου είναι να πάμε γρήγορα, μιας και ο ίδιος ο νέος υπουργός έχει συμμετάσχει. Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στην Α' Λυκείου θα δώσουν με μια μορφή του ισχύοντος συστήματος εξετάσεων, με λίγη αλλαγή στην ύλη. Το νέο σύστημα γενικών εξετάσεων, αφού οριστικοποιηθεί, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα χρόνο μετά», πρόσθεσε.



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά,


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, web




No comments:

Post a Comment