Thursday, March 15, 2012

ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ


ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Δεν είναι βέβαια δουλειά δική μας να απαντήσουμε στην επιστολή του κ. Γιαγκάζογλου - αλλά του κ. Ρεράκη - στον οποίο πρώτιστα - αλλα όχι αποκλειστικά - απευθύνεται η επιστολή.

Αφού όμως ο διάλογος είναι επώνυμος και δημόσιος, παρεμβάσεις επώνυμες και δημόσιες είναι χρήσιμες.

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ
__________

Εκπλήττει η παντελής ανυπαρξία επιχειρημάτων εκ μέρους του κ. Γιαγκάζογλου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της ανάγνωσης της απάντησης που έδωσε στην ανοιχτή επιστολή του διαπρεπή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλή Ρεράκη, ο οποίος απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κ. Γιαγκάζολγου, που έκανε στην συνάντησή του με τους θεολόγους του Νομού Τρικάλων, ότι δήθεν στις επιτροπές που σύνταξαν τα Προγράμματα Σπουδών δεν ήθελαν να συμμετάσχουν οι παραδοσιακοί θεολόγοι και ότι μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών το έκαναν από ιδιοτέλεια.!!!

ΑΟΡΙΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
__________

Ο κ. Γιαγκάζογλου απαντά με αόριστη αναφορά στις συγκεκριμένες καταγγελίες σε βάρος των συναδέλφων του αλλά δεν εξηγεί καθόλου πώς οι ΚΑΙΡΟΣκόποι και το γνωστό “Συναξιακό” και “Ακαδημαικό” συνάφι και η κλίκα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης βρέθηκαν να είναι τελικά οι συντάκτες των Προγραμμάτων Σπουδών.


ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΘ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
___________

Ο κ. Γιαγκάζογλου προσποιείται ότι δεν γνωρίζει ότι το 90% και βάλε του Θεολογικού κόσμου εκπροσωπείται από την ΠΕΘ και το Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης προς τους οποίους είχε αδήριτη υποχρέωση να απευθυνθεί για τη σύνταξη των Προγραμμάτων Σπουδών.

ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
________

Αντί απάντησης σ’ αυτά τα ερωτήματα ο κ. Γιαγκάζογλου εξετράπη σε μια ακατάσχετη λογοδιάρροια στην οποία διαστρέφει πλήρως το περιεχόμενο του Προγράμμματος Σπουδών που κατάρτισε και παρουσιάζει μια εικόνα εντελώς παραμορφωτική της αλήθειας.

Διερωτώμαι γιατί νομίζει ότι πείθει αφού τα Προγράμματα Σπουδών έχουν ήδη δημοσιευθεί και έτσι όλοι μπορούν να διαπιστώσουν ότι ο κ Γιαγκάζογλου κακοποιεί βάναυσα και αδίστακτα την αλήθεια.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
__________

Ποια είναι η αλήθεια η οποία δεν μπορεί πια να αποκρυβεί μετά τη δημοσίευση του Προγράμματος Σπουδών;

Οτι το 90% και βάλε του περιεχομένου των Προγραμμάτων Σπουδών καθιστά το μάθημα των Θρησκευτικών πολυπολιτισμικό, θρησκειολογικό, κοινωνιολογικό και κριτικό έναντι της Ορθοδοξίας, αλλά “πολιτικά ορθό” έναντι όλων των άλλων θρησκειών.

ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
__________

Παράλληλα τα Προγράμματα Σπουδών καλλιεργούν αμφιβολίες στην ψυχή των παιδιών για τη πίστη των Πατέρων μας και προσεγγίζουν την Ορθοδοξία ως πολιτιστικό φαινόμενο.

Με άλλα λόγια ο Χριστός, η Παναγία και οι Αγιοι είναι οι μεγάλοι απόντες από τα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Αντί αυτών παρουσιάζεται η πολιτιστική παράδοση και τα έθιμα που συνδέονται με τις μεγάλες γιορτές της χριστιανωσύνης.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ Ο κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
________

Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Γιαγκάζογλου, ο οποίος έχει φωραθεί ψευδόμενος κατ’ επανάληψη - όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΘ - στο παρελθόν, δεν είναι δυνατόν να πείσει με όσα φτωχά και ανέρειστα αντιπαραβάλλει στα συντριπτικά επιχειρήματα που περιέχει η ανοιχτή επιστολή - καταπέλτης του κ. Ρεράκη.

No comments:

Post a Comment