Thursday, March 29, 2012

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ


ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Πολύ ευχάριστη η είδηση του “Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία” ότι “το δικαστικό συμβούλιο εφετών απεφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Ηγουμενου της Ι. Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.


“Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του Ηγουμένου της Ι. Μ. Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ με τους όρους της χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου τόσο από τη χώρα όσο και από τη Μονή Βατοπαιδίου, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.


Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου βρισκόταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τις 23 Δεκεμβρίου του 2011, μετά από απόφαση της Ανακρίτριας κ. Καλού.”


Φαντάζομαι τη χαρά του ίδιου, των φίλων και των συγγενών του και πάνω από όλα των 120 μοναχών του, οι οποίοι κατά τη διάρκεια τόσων μηνών ήταν χωρίς τον πνευματικό τους πατέρα.


Ευχαριστούμε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για τη δίκαιή της απόφαση και ελπίζουμε, συν Θεώ, να εκδικαστεί και επί της ουσίας η υπόθεση για να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα που ταλάνισε - και ακόμη ταλανίζει - την Εκκλησία και το Αγιον Ορος.


Πρέπει να επανέλθει η γαλήνη στο μοναστήρι για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.


Είναι μια ιστορία που πλήγωσε τον Γέροντα, την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, το Αγιον Ορος, το μοναχισμό και την Εκκλησία εν γένει.


Ας ελπίσουμε ότι ο καλός Θεός θα εξάγει την "μονή εις αναψυχήν".

No comments:

Post a Comment