Friday, March 9, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ




Η ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Στη δεινή οικονομική θέση, που περιήλθε η Εκκλησία εξαιτίας της κρίσεως, αναφέρεται σημερινό σχόλιο του “Νεωκόρου” στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ρομφαία”.

Για να είμαστε ειλικρινείς θα ήταν από δύσκολο μέχρις αδύνατον να μην έχει επηρεασθεί και η Εκκλησία από την κρίση.

Ο “Νεωκόρος” όμως μας εξηγεί ότι - πέραν της γενικής ανέχειας, η οποία επηρέαζει, ως εικός, και την Εκκλησία, η σημερινή δυσχερέστατη οικονομική δυσπραγία της Εκκλησίας - η οποία δεν της δίνει τη δυνατότητα να πληρώνει ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων της - οφείλεται και σε λανθασμένες επιλογές της προηγούμενης ΕΚΥΟ (Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας).

Και το ερώτημα που αναφύεται είναι ποιος επέλεξε το δίδυμο Ζαμπέλη - Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου για να διαχειριστούν τα οικονομικά της Εκκλησίας;

Ποιος άλλος από τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος επιβράβευσε ένα βασικό υποστηρικτή του για την κατάληψη του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου;

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος έπρεπε από καιρό να έχει παραιτηθεί, όχι μόνον από την ΕΚΥΟ, αλλά και από τη θέση του ως Μητροπολίτης.

Είναι γνωστή η αντιπαραδοσιακή του εμφάνιση, οι κουλτουριάρικες του απόψεις, οι Νεορθόδοξες του θέσεις, ο θαυμασμός του για τον Καζαντζάκη, η απέχθεια του για τα άγια λείψανα, η προκλητικά μοντερνίζουσα του στάση για πλείστα θέματα.

Οσο πιο γρήγορα ξεκουμπιστεί από το χώρο της Εκκλησίας τόσο το καλύτερο.

Στυλοβάτης του Σεραφειμισμού μετεξελίχθη σε στυλοβάτη του Ιερωνυμισμού.

Η απομάκρυνσή του από την ενεργό υπηρεσία θα ωφελήσει τα μάλιστα και τον ίδιο και τα εκκλησιαστικά μας πράγματα αν προπαντός τον διαδεχθεί άνθρωπος με φόβο Θεού.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχόλιο του “Νεωκόρου” που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...

Του “Νεωκόρου”
=========================


Χάνει από τα παγκάρια, χάνει από τα ενοίκια, έχασε και από το κούρεμα των ομολόγων η Εκκλησία.

Στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η «χασούρα» της Εκκλησίας από το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που διατηρούσε στο χαρτοφυλάκιό της.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τις απώλειες από τις μετοχές της Εθνικής και τις άστοχες ενέργειες της πρώην διοίκηση της ΕΚΥΟ, τότε μιλάμε για πλήρες ναυάγιο..


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment