Saturday, March 3, 2012

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Εντονα αντιοικουμενιστικά είναι τα μηνύματα της Εγκυκλίου που εξαπέλυσε ο ομολογητής Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Εκφράζουμε την ειλικρινή χαρά μας επειδή η εγκύκλιος του Σεβασμιότατου κινείται στην ορθή γραμμή που πρέπει να κινούνται οι εγκύκλιοι την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα να ακούμε μόνον για τους αιρετικούς των προηγούμενων αιώνων και να αφήνουμε εκτός της παρεμβολής τους σύγχρονους αιρετικούς.

Ο Σεβασμιότατος κάνει πραγματική ορθόδοξη κατήχηση στους πιστούς αναφορικά με τις σύγχρονες αιρέσεις που συνδέονται με τον Οικουμενισμό, τις εκφάνσεις και την καταγωγή τους.

Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του Αγίου Πειραιώς θα το ακολουθήσουν όλοι Αρχιερείς μας ώστε η “παναίρεση” του Οικουμενισμού, - όπως τη χαρακτήριζε ο Οσιος Ιουστίνος (Πόποβιτς), ο “Νεοβαρλααμισμός” και η “μεταπατερική” θεολογία να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής των πιστών, για να τις απαξιώσουν στη συνείδησή τους, αλλά και για να προωθηθεί η επίσημη καταδίκη τους από την Εκκλησία.

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα της εγκυκλίου του Σεβ. Πειραιώς και επιφυλασσόμαστε να δημοσιεύσουμε σύντομα και άλλα αποσπάσματα της Εγκυκλίου.

*****

Ο ΟΣΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ) ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ
=========

Αγαπητοί Πατέρες και Αδελφοί, Τέκνα μου εν Κυρίω περιπόθητα,

Ο νέος όσιος της Εκκλησίας μας, ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς στο μνημειώδες έργο του «‘Ορθόδοξος Εκκλησία και Οικουμενισμός» σημειώνει:

«Ο Οικουμενισμός είναι κοινόν όνομα διά τους ψευδοχριστιανισμούς, διά τας ψευδοεκκλησίας της Δυτικής Ευρώπης.

Μέσα του ευρίσκεται η καρδιά όλων των ευρωπαϊκών ουμανισμών με επικεφαλής τον Παπισμό.

Όλοι δε αυτοί οι ψευδοχριστιανισμοί, όλαι αι ψευδοεκκλησίαι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αίρεσις παραπλεύρως εις την άλλην αίρεσιν.

Το κοινόν ευαγγελικόν όνομά τους είναι η παναίρεσις».

Όπως η παγκοσμιοποίηση σε πολιτικό επίπεδο θέλει να ενώσει τον κόσμο και να κάνει ένα παγκόσμιο κράτος, μία παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ένα παγκόσμιο νόμισμα, μία παγκόσμια οικονομία, έτσι και ο Οικουμενισμός σε θρησκευτικό επίπεδο θέλει να ενώσει όλες τις θρησκείες (διαθρησκειακός οικουμενισμός) και όλες τις αιρέσεις (διαχριστιανικός οικουμενισμός) σε μία παγκόσμια θρησκεία, αψηφώντας και περιθωριοποιώντας τις τεράστιες, γιγαντιαίες και χαώδεις δογματικές διαφορές και ξεθεμελιώνοντας εκ βάθρων τα δόγματα και την πίστη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Οικουμενισμός είναι η μεγαλύτερη εκκλησιολογική αίρεση όλων των εποχών, επειδή εξισώνει όλες τις θρησκείες και τις πίστεις.

No comments:

Post a Comment