Saturday, March 3, 2012

ΤΟ ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ












ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================


Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής στο ιστολόγιό του “Υπερβάσεις” σε άρθρο που επιγράφει “Ανυπακοή!!! Αθεοι και προδότες...” για να πείσει τους χριστιανούς να μην ψηφίσουν τα κόμματα του Μνημονίου:


“Συνεπώς αυτοί, που θέλουν να φαίνονται και να λέγονται ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί και φοβούνται μήπως μιανθούν απ’ τη σχέση τους με την…άθεη αριστερά, δεν έχουν καμιά πρόφαση δικαιολογίας, για να ακολουθούν τα κόμματα της προδοσίας.


Για όσους θέλουν ν’ ανήκουν στη δεξιά και φοβούνται την..αθεΐα της αριστεράς, υπάρχει ο Παναγιώτης Καμένος. Που και πατριώτης είναι, όπως προκύπτει απ’ τις επιλογές του, αλλά και, κατά τεκμήριο, χριστιανός.


Για τον πρόσθετο λόγο ότι κράτησε σταθερές αποστάσεις απ’ τα κόμματα του δοσιλογισμού. Τόσο απ’ το άθλιο αλισβερίσι ανάμεσά τους, όσο και απ’ την τρόικα των τοκογλύφων του σιωνο-αμερικανο-γερμανικού 4ου Ράιχ…


Οποιαδήποτε άλλη επιλογή τους καθιστά συμμέτοχους και συνένοχους στη χειρότερη από καταβολής του ελληνισμού προδοσία.


Αν ήταν όντως χριστιανοί, εδώ και τόσα χρόνια θα στήριζαν και υποστήριζαν το μεγάλο αγωνιστή και αληθινά ευσεβή χριστιανό, τον αείμνηστο Νίκο Ψαρουδάκη…


Και σήμερα το κόμμα της Χριστιανικής Δημοκρατίας! Ή τη Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή και του Ηλία Σταμπολιάδη. Ή το Πατριωτικό Μέτωπο του Σταύρου Βιτάλη.”


ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο π. ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΤΗΝ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”;

____________


Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο αιδεσιμολογιότατος παπα - Ηλίας Υφαντής προτείνει ως ενδεδειγμένη διέξοδο της ψήφου των χριστιανών είτε συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμένου, είτε με τη “Χριστιανική Δημοκρατία”, είτε με την “Αναγέννηση” του κ. Παπαθεμελή, είτε με το "Πατριωτικό Μέτωπο" του κ. Βιτάλη.


Πουθενά όμως δεν αναφέρει το Μακρακιστικό κόμμα του π. Βολουδάκη “Κοινωνία”!


ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ

___________


Αυτό πρέπει να προβληματίσει και τον π. Βολουδάκη και τα μέλη της “Κοινωνίας”. Και το αναφέρω αυτό επειδή ορισμένοι που μου έστειλαν σχόλια αναφορικά με όσα έγραψα για τον Μακρακιστικό χαρακτήρα της “Παράταξης” νομίζουν ότι έχω πρόβλημα επειδή είναι λίγοι!!!


Ουδέν τούτου αναληθέστερον.!


Τη μοναξιά ποτέ δεν τη φοβήθηκα. “Πρέπει να ζυγίζει κανείς τους ψήφους. Οχι απλά να τους μετρά”, μας δίδαξε ο Σίλλερ. “Οχι η γνώμη των πολλών, αλλά των επαιόντων” μας διαβεβαιώνει ο Σωκράτης.

Η Δημοκρατία βέβαια “ες πλείονας οικείν” (Θουκυδίδης).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα τα μέλη της “Κοινωνίας” να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο επειδή είναι λίγοι.


Αν αυτό θεωρούν ορθό να πράξουν ουδεμία αντίρρηση.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ “ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”

________


Αυτό που προβληματίζει με την “Κοινωνία” είναι ο Μακρακιστικός της χαρακτήρας. Η αποξένωσή της πρακτικής της από την Ορθόδοξη Παράδοση. Η έμπνευσή της από Μακρακιστικά πρότυπα. Από ρεύματα που καθοδηγούν τη σκέψη ετερόδοξων και αλλόθρησκων.


Αυτό με προβληματίζει και όχι η μοναξιά της από το εκλογικό σώμα. Ποτέ δεν είπα στους οπαδούς του Μακρακιστικού κόμματος του π. Βολουδάκη “Κοινωνία” ότι επειδή είναι λίγοι γι’ αυτό δεν έχουν δικαίωμα ή νόημα να κάνουν κόμμα. Αν θέλουν να κάνουν κόμμα να το κάνουν. Αν πιστεύουν ότι η πρότασή τους είναι η ορθή να την προτείνουν στο εκλογικό σώμα για να την επικυρώσει.


ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

________


Τα ράσα όμως δεν έχουν θέση ούτε στις εξέδρες των κομμάτων, ούτε στην ιδρυτική διακήρυξη των “παρατάξεων”, ούτε στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής κατά την πρακτική των Αγιατόλλαχ του Ιράν.


“Χωρίζουμε τον κλήρο από το λαό με αυτό τον τρόπο”, ισχυρίζεται ο π. Βολουδάκης. Οχι παππούλη μου! Δεν είμαστε εμείς που κάνουμε τον διαχωρισμό. Είναι οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας που απαγορεύουν στους κληρικούς να πολιτεύονται από το προσκήνιο ή από το παρασκήνιο με τη σημαία οποιασδήποτε παράταξης ή κινήματος ή κόμματος.


Αλλο ένας πνευματικός να ευλογήσει την επιθυμία των πνευματικών του τέκνων να αναμιχθούν στα κοινά και άλλο να εξαγγέλλει με παρέμβαση που κάνουν μόνον οι πολιτικοί την ίδρυση ενός κόμματος ή να παρίσταται στα συνέδρια του κόμματος σαν σύνεδρος, είτε στο προεδρείο, είτε να ενεργεί ως επί του τύπου εκπρόσωπος της “Κοινωνίας”.


Αλλά είναι φανερόν ότι δεν εξαντλήσαμε το θέμα.


No comments:

Post a Comment