Wednesday, March 7, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, Π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ, ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΝ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
__________

Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μεταλληνού, Καθηγητού Πανεπιστημίου, Οι διάλογοι χωρίς προσωπείον, σσ.16.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Αριστα έπραξε ο σεβαστός μας π. Γεώργιος Μεταλληνός που εξέδωσε σε αυτοτελές τεύχος το άρθρο του, που δημοσίευσε στο παραδοσιακό περιοδικό “Παρακαταθήκη”, αναφορικά με τους Διαθρησκειακούς και Διαχριστιανικούς διαλόγους με τίτλο: “Οι Διάλογοι χωρίς προσωπείον”.

Στο σύντομο, μεν περιεκτικότατο δε, αυτό τεύχος γίνεται απολύτως σαφές ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Αθηναγόρας ήταν η απαρχή των οικουμενιστικών δεινών της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Πανώτης μας εξήγησε, σε περισπούδαστο άρθρο του για τον Εθνοφυλετισμό, ότι ο αλήστου μνήμης αυτός Πατριάρχης εστάλη επί σκοπώ από τις ΗΠΑ για να προλειάνει τη συγκρητιστική φρενίτιδα των τελευταίων δεκαετιών.

Το τεύχος του π. Γεωργίου, γραμμένο με τη γνωστή γλαφυρότητα και σαφήνεια που χαρακτηρίζουν τα γραπτά του, αποτελεί μια περισπούδαστη πραγματεία και σύνοψη των κινδύνων που πηγάζουν απο την οικουμενιστική πορεία του Αθηναγόρα και των επιγόνων του, μια πορεία ολέθρου που κινείται σταθερά στο βηματισμό της Β΄Βατικάνειας Συνόδου.

Το έχω γράψει κατ’ επανάληψη τις τελευταίες δεκαετίες - το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά - ότι η ορθόδοξη συνείδηση δεν θα ησυχάσει αν τα ονόματα των αείμνηστων Πατριάρχη Αθηναγόρα, Μελίτωνα (Χατζή), Αμερικής Ιάκωβου και Θυατείρων Αθηναγόρα - τουλάχιστον - δεν προστεθούν στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας με την συνοδική καταδίκη της “παναίρεσης” του Οικουμενισμού.

Ο Παναγιότατος Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος Πατριάρχης των τελευταίων αιώνων.

Αρκεί να συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο, όχι για να συζητήσουν οι ανά την Οικουμένην ιεράρχες τρίχες για τη σειρά των Διπτύχων και τη χορήγηση του Αυτκεφάλου!

Ούτε για να αμπελοθεολογήσουν για την οικολογία, αλλά για να καταδικάσουν την “παναίρεση” του Οικουμενισμού και να προσθέσουν τα ονόματα των αρχηγετών του Οικουμενισμού στον κατάλογο των αναθεματισμών που εκφωνούμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Γένοιτο!

No comments:

Post a Comment