Wednesday, March 7, 2012

Ο ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΕΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑΜΑΝΤ!!!


Ο ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΕΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑΜΑΝΤ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Αναφέρει ο π. Γεώργιος Μεταλληνός στο εξαίρετο άρθρο του “Οι διάλογοι χωρίς προσωπείον”:

“Η εφαρμοζομένη όμως «πολιτική» της παραπλανήσεως και παγιδεύσεως επιβεβαιώνεται και από την απόφαση κατά τον Θεολογικό Διάλογο να μη συζητηθούν τα «διαιρούντα» (μόνιμη και απαράβατη αρχή των Οικουμενικών Συνόδων), αλλά τα «ενούντα», για την δημιουργία ψευδαισθήσεως ενότητος και ταυτίσεως, με την προώθηση της ουνιτικής τακτικής.

Έτσι εξηγείται η επιμονή του Βατικανού να σώση με κάθε τρόπο τον θεσμό της Ουνίας, ενώ παράλληλα καλλιεργήθηκε το πνεύμα της «αμοιβαίας αναγνωρίσεως» (κορύφωση η συνάντηση του Balamand το 1993 και το αχαρακτήριστο κείμενο περί Ουνίας, που συνυπέγραψαν εννέα ορθόδοξες Εκκλησίες, με πρώτο το Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Όταν ο μακαριστός π. Ιωάννης Ρωμανίδης διεμαρτυρήθη για όλα αυτά και κυρίως για την αποδοχή της μεθόδου της Ουνίας, επιτιμήθηκε με γράμματα γεμάτα οργή (σώζονται...) και απειλήθηκε έμμεσα με καθαίρεση.

(Ποτέ δεν μπόρεσε να συμβιβασθή με αυτή την στάση, που τον οδήγησε ταχύτερα στον θάνατο).”
Συγκλονιστική η πληροφορία του π. Γεωργίου.

Οτι έφτασαν μέχρι αυτού του σημείου της αυθάδειας οι Οικουμενιστές να απειλήσουν με καθαίρεση τον κορυφαίο δογματολόγο - αείμνηστο Ιωάννη Ρωμανίδη - επειδή δεν δέχτηκε να κλίνη γόνυ τω Βάαλ στην προδοτική για την Ορθοδοξία - συμφωνία του Μπαλαμάντ δεν το γνώριζα.

Ειλικρινά εξεπλάγην για το μέγεθος της θρασύτητας!

Αυτό που δεν κατανοώ όμως είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν δημοσιευθεί οι πολύ σημαντικές αυτές επιστολές που θα εκθέσουν σοβαρά - για μια ακόμη φορά - τους Οικουμενιστές ανεπανόρθωτα.

“Σιγά μη στάξει η ουρά”, ίσως πεί κάποιος.

Αφού μόλις προχθές ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε εύσημα Ορθοδοξίας στον Μεσσηνίας κ. Σαββάτο από εκεί και πέραν όλα μπορείς να τα περιμένεις από τους Οικουμενιστές.


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
____________

Δεν επισκέφθηκα τας “Αυλάς του Κυρίου”.

Ούτε και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος - σας διαβεβαιώ εντίμως - επισκέφθηκε τας “Αυλάς του Τελεβάντου”.

Γι’ αυτό και δεν γνωρίζω εκ του σύνεγγυς τον Παναγιότατο.

Πολλοί - επαναλαμβάνω πολλοί - όμως αξιόπιστοι μάρτυρες που τον έχουν γνωρίσει προσωπικά, μου έχουν αναφέρει ότι είναι πολύ καταδεκτικός άνθρωπος που του αρέσει η επικοινωνία με τους συνανθρώπους του και παράλληλα ότι έχει καταπληκτική πληροφόρηση για τα συμβαίνοντα στον κόσμο. Ενώ ζει στο Φανάρι έχει πολύ καλή εικόνα των γεγονότων πολύ πέραν των ορίων του Πατριαρχείου.


ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ;
_________

Γι’ αυτό διερωτώμαι: Εχει άραγε ο Παναγιότατος επίγνωση του συναισθήματος της απόγνωσης που μας προκαλεί όταν υμνεί πρόσωπα όπως ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο Χαλκηδόνος Μελίτων (Χατζής) ή ο Μεσσηνίας;

Θα ήθελα να βάλω ένα καλό λογισμό ότι δεν συνειδητοποιεί το μέγεθος της αποστροφής που μας προκαλεί όταν αναφέρεται στους κακόδοξους αυτούς ιεράρχες.


"ΟΥΑΙ ΔΙ' ΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ"
____________

Αν πάλιν πλήρως συνειδητά λέγει ότι λέγει και γνωρίζει το μέγεθος του σκανδαλισμού που προκαλεί “ουαί δι’ ου το σκάνδαλον έρχεται”, ιδίως αν ο σκανδαλοποιός δεν είναι ένας άγνωστος και ασήμαντος άνθρωπος αλλά αυτός ούτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Θα παρακαλέσουμε θερμά τον σεβαστό μας π. Γεώργιο να δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές αυτές. Μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε ποιος τις συνέταξε, ποιος τις υπόγραψε και με ποια γλώσσα έχουν διατυπωθεί τα φοβερά αυτά κείμενα.

Ο κορυφαίος δογματολογος του 20ού αιώνα αείμνηστος π. Ιωάννης Ρωμανίδης να απειλείται με καθαίρεση επειδή δεν αποδέχτηκε να πουλήσει την πίστη μας!!!

Τι να πει κανείς;

No comments:

Post a Comment