Thursday, March 1, 2012

ΕΚΔΗΛΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


ΕΚΔΗΛΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Παίζει όλα του τα ζάρια στην επικράτηση του καθεστώτος Ασσάντ ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αντοχείας κ. Ιγνάτιος.


Και ποιος μπορεί να τον αδικήσει;


Ξέρει πολύ καλά από το τι συνέβηκε στο Ιράκ, στην Αίγυπτο και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες τι θα συμβεί και στους χριστιανούς της Συρίας αν οι Σουνίτες μουσουλμάνοι με τη βοήθεια της Δύσης και της Τουρκίας κατορθώσουν να ανατρέψουν το καθεστώς Ασσάντ και επιβάλουν μια σουνιτική κυβέρνηση. Οι πιστοί του Πατριαρχείου Αντιοχείας - όπως και κάθε άλλης χριστιανικής ομάδας στη Σύρια θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν εξαιτίας του πογκρόμ των χριστιανών που θα ακολουθήσει.


Το ερώτημα είναι αν μπορεί να παραμείνει για πολύ στην εξουσία το καθεστώς Ασσάντ με τη συνεχή αποστολή όπλων και δυνάμεων από άλλες Αραβικές χώρες, Δυτικά κράτη και την Τουρκία.


Εμείς τι να πούμε;


Ο Θεός να φυλάει τους ορθόδοξους αδελφούς μας και όλες τις άλλες χριστιανικές ομάδες στην Συρία από τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

=============


Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας, Πατριάρχης Ιγνάτιος Δ΄, προειδοποίησε σήμερα κατά μίας ξένης επέμβασης στη χώρα εκτιμώντας ότι αυτή θα είχε αρνητικές επιπτώσεις "τόσο για τους χριστιανούς όσο και για τους μουσουλμάνους", όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα αλ Ουάταν.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο Δ' (Χάζιμ), "οι αρνητικές επιπτώσεις οποιασδήποτε ξένης επέμβασης στις εσωτερικές μας υποθέσεις θα επηρεάσουν τόσο τους χριστιανούς όσο και τους μουσουλμάνους".

Ο θρησκευτικός ηγέτης, που έκανε αυτές τις δηλώσεις σε μία ιορδανική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό, δεν διευκρίνισε σε τι είδους επέμβαση αναφερόταν.

Ο Πατριάρχης Ιγνάτιος καταφέρθηκε επίσης κατά της εχθρικής προς τη Συρία "εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης", με τη μετάδοση "ψευδών πληροφοριών" και την υποκίνηση "του σεχταρισμού και των αποσχιστικών ιδεών" στη χώρα.

Εξάλλου χαιρέτισε "τις μεταρρυθμίσεις που έκανε" η Δαμασκός και κάλεσε σε "εθνική ενότητα", υπογραμμίζοντας ότι η κρίση που πλήττει τη Συρία δεν θα απομακρύνει τους χριστιανούς από τους μουσουλμάνους.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment