Saturday, March 10, 2012

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΤΡΙΨΑΝ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ "ΚΑΚΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ" ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΤΡΙΨΑΝ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ “ΚΑΚΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ” ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Δόξα σοι ο Θεός!

Επιτέλους!

Εγινε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολύ καιρό!

Ας είναι!

Ας είναι και τώρα!

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
__________

Οι θεολόγοι του Νομού Τρικάλων ξεσηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του νέου προγράμματος σπουδών, που προωθεί με φασιστικό τρόπο και αντίχριστη λύσσα ο “κακός δαίμονας” του μαθήματος των Θρησκευτικών, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου.

"ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ"!!!
___________

Προσπάθησε να βγει και από πάνω ο κ. Σύμβουλος.!!!

Το πρόβλημα ισχυρίζεται δεν είναι με τα νέα προγράμματα.

Το πρόβλημα υπάρχει επειδή ορισμένα ιστολόγια θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα.!!!

Καλά λέγει ο Δόκτωρ Γιαγκάζογλου.!

Εχει απολύτως δίκαιο! Τον παρεξηγήσαμε τον καυμένο!

Πού να καταλάβουμε ότι όταν μελετούμε τη Θεά του Ινδουισμού Κάλι ότι εμβαθύνουμε στο μυστήριο της Θεοτόκου;!!!

Αφήστε εμάς τους αδαείς και ανήξερους, κ. Γιαγκάζογλου, και συνεχίστε απτόητος το θεάρεστο έργο σας.

Και όταν τα παιδιά μας θα μαθαίνουν για τον μεγαλοδύναμο Θεό Γκανέσα - τον ελέφαντα - θα εμβαθύνουν (ποιος αμφιβάλλει;) στο μυστήριο της Ενσαρκώσεως.!!!

Αλίμονον! Ποιος θα τολμήσει να διαμφισβητήσει τόσο αυταπόδεικτες αλήθειες;!

ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ;
___________

Πώς είπατε;

Κάποια ιστολόγια;

Και από πότε αρχίσατε, κ. Γιαγκάζογλου, να λαμβάνετε υπόψη τι λέγουν κάποια ιστολόγια;

Εσείς γράψατε τις επιταγές του Συντάγματος εκεί που δεν χωρά μελάνι.

Διαγράψατε τις αντιρρήσεις της θεολογικής σας συνειδήσεως!

Καταστρατηγήσατε την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ορθόδοξου Ελληνικού λαού!

Και τώρα;

"Μεριμνάτε και τυρβάζετε" τι γράφουν και τι δεν γράφουν κάποια ιστολόγια;

ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
_________

Μην ακούτε κανένα κ. Γιαγκάζογλου.!

Εμπρός στο δρόμο που αρχίσατε απερίσπαστος.

Αντί της Αγίας Γραφής βοηθήστε τα παιδιά μας να μελετούν επισταμένα το “Ιερόν Κοράνιο”.!!!
Αντί για την “ευχή του Ιησού”, διδάξετε τα παιδιά μας να μαθαίνουν να λένε τα 100 ωραιότατα ονόματα του Αλλάχ.!!!

Χωρίς ίχνος αμφιβολίας.!

Ολα αυτά θα βοηθήσουν τους μαθητές να γίνουν - όπως είναι και οι επιταγές του Συντάγματος - συνειδητοί Ορθόδοξοι χριστιανοί.!!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΕΤΕ!
__________

Αλλά ξέρετε κ. Γιαγκάζογλου;

Κανείς δεν ενδιαφέρεται να ξέρει τι κουταμάρες λέτε, ούτε ποια διαστροφή της αλήθειας επιχειρήτε.

Ενα μετρά!

Οτι ο θεολογικός κόσμος ξύπνησε και σας λέγει κατάμουτρα ότι είστε αποστάτης της πίστης μας και ότι παραβιάζετε με τα προγράμματα σπουδών που ετοιμάζετε το Σύνταγμα της πατρίδας μας.

ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΘΕΙ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
__________

Ενα ελπίζουμε!

Αυτή η κατακραυγή των ευλογημένων συναδέλφων του Νομού Τρκάλων και της Θεσσαλονίκης θα γενικευθεί και ότι θα υπάρξει συντονισμός για να φέρουμε υπόψη του νέου υπουργού παιδείας τα καταχθόνιά σας σχέδια.

Οσο για τον διά τας αμαρτίας ημών “πρασινοφρούραρχο” Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο "τι φω και τι λαλήσω;"

Αγνοήστε τον πλήρως.

Ας προσπαθήσουμε μέσω ευλαβών ιεραρχών, που έχουν φόβο Θεού, να γενικεύσουμε την αντίδραση.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
__________

Είναι ντροπή μας να επιτρέψουε σε μια δράκα ανθρώπους με αλλοτριωμένη ορθόδοξη συνείδηση να αλλοτριώσουν την ορθόδοξη διδασκαλία των Θρησκευτικών και να την μεταβάλουν σε συγκρητιστικό παζάρι ιδεών όπου "οι ευλαβείς θεολόγοι δεν θα έχουν θέση, αλλά μόνον οι άθεοι," όπως τονίζει ο “Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης” στο τηλεγράφημα που έστειλε στην ΠΕΘ.

Οι πιο θερμές μας ευχαριστίες στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” για την ενημέρωση και την αγωνιστική παρουσία του στην πρώτη γραμμή της μάχης τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον κ. Ρεράκη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει μπει άσχημα στον κ. Γιαγκάζογλου.

Σας παρακαλούμε θερμά, κ. Καθηγητά, μην αφήσετε την αντίδραση να ατονήσει. Ελπίζουμε ότι μαζί με τη ΠΕΘ θα ξεσηκώσετε τους θεολόγους, την Ιεραρχία και τους πιστούς.

Είναι επονείδιστο πράγμα και καταγέλαστο μια δράκα άνθρωποι με αλλοτριωμένη συνείδηση να εξαναγκάσουν την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και του θεολογικού κόσμου να υποκύψουν στις φασιστικές και αντορθόδοξες μεθοδεύσεις τους.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ του ιστολογίου “Θρησκευτικά", που χωρίσαμε και τιτλοφορήσαμε αυθαίρετα σε ενότητες για να γίνει πιο ευανάγνωστο.

*****

ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Του Ιστολόγιου “Θρησκευτικά”
=============

Εντονότατες ήταν οι διαμαρτυρίες των Θεολόγων του Ν. Τρικάλων προς τον Σύμβουλο Θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, για την επιχειρούμενη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, στην επιμορφωτική συνάντηση την οποία διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012.

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ Ο ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
__________

Ο κ. Γιαγκάζογλου δεν κατάφερε να πείσει για την αναγκαιότητα της αλλαγής του χαρακτήρα του μαθήματος, τους παρόντες στη συνάντηση Θεολόγους.

οι οποίοι με συνεχείς, έντονες και δυναμικές παρεμβάσεις έκαναν σαφές πως δεν θα δεχτούν την εφαρμογή στις σχολικές τάξεις του νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά, διότι διαφωνούν κάθετα, όχι με την εφαρμογή σύγχρονων μορφών διδασκαλίας, όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι εμπνευστές των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, αλλά με το «πολυθρησκειακό μωσαϊκό» που αντικαθιστά την μέχρι σήμερα αποδεκτή και συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή του μαθήματος.

ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
________

Η δυναμική αντίδραση, την οποία προφανώς δεν ανέμενε ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δημιούργησε κλίμα διαρκούς έντασης σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο κ. Γιαγκάζογλου, κάτω από την πίεση των Θεολόγων των Τρικάλων, αναγκάστηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των Θεολόγων που μετείχαν στη σύνταξη του νέου Προγράμματος Σπουδών και τέλος να απειλήσει ακόμη και με αποχώρηση από την ημερίδα!.

Ο ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΘ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΡΕΡΑΚΗ
_______

Όπως πληροφορηθήκαμε επίσης, ο κ. Γιαγκάζογλου, θέλοντας να δώσει την εικόνα ανθρώπου ανοιχτού στο διάλογο, κατηγόρησε την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και τον καθηγητή της Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλή Ρεράκη ότι τους απηύθυνε προσκλήσεις συνεργασίας για την κατάρτιση των Προγραμμάτων σπουδών, αλλά εκείνοι δεν αποδέχθηκαν τις προσκλήσεις του. Μάλιστα συγκεκριμένα για τον κ. Ρεράκη ανέφερε ότι για την άρνησή του επικαλέστηκε αφενός λόγους απόστασης και αφετέρου λόγους μη - έγκαιρης κάλυψης των εξόδων μεταφοράς του!

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ Ο ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
_________

Γνωρίζουν όμως καλά οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ», ότι ουδέποτε εστάλη τέτοια πρόσκληση ούτε στην ΠΕΘ ούτε στον κ. Ρεράκη.

Η συγκρότηση της Επιτροπής με τη γνωστή σε όλους πλέον επιλεκτική επιλογή και συμμετοχή σε αυτήν Θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ, είχε άλλωστε καταγγελθεί τότε άμεσα και εγγράφως τόσο από την “Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων” όσο και από το “Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας – Θράκης”.

Στις καταγγελίες εκείνες δεν δόθηκε ποτέ πειστική απάντηση.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ
________

Ο κ. Στ. Γιαγκάζογλου έκανε ακόμη, επανειλημμένα αναφορά και στα θεολογικά ιστολόγια, για τα οποία μίλησε με τρόπο σκληρό και απαξιωτικό, φανερά εκνευρισμένος για την κριτική που ασκείται στον ίδιο και στους συνεργάτες του, θεωρώντας ότι το πρόβλημα το δημιουργούν τα ιστολόγια και όχι τα νέα Προγράμματα Σπουδών που συνέταξε ο ίδιος και η ομάδα των ομοϊδεατών του.

Προφανώς θα επιθυμούσε την εγκάρδια αποδοχή των αποφάσεών του από σύσσωμο τον κλάδο των Θεολόγων.

Διαπιστώνει όμως καθημερινά κάτι που πολύ καλά γεύτηκε στα Τρίκαλα ότι, δηλαδή, οι σχεδιασμοί του να αποσυνδέσει το θρησκευτικό μάθημα από «τη ζωντανή εκκλησιαστική πατερική παράδοση και να το συνδέσει με μια μεταπατερική θεολογία της πολυπολιτισμικότητας», όπως έχει καταγγελθεί τον τελευταίο καιρό από πολλές κατευθύνσεις, δεν γίνονται αποδεκτοί από τους Θεολόγους των σχολείων.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
_________

Την αντίδραση των Θεολόγων των Τρικάλων ήρθε να συμπληρώσει το απόγευμα της ίδιας μέρας νέα δυναμική και έντονη παρέμβαση Θεολόγων της Θεσσαλονίκης σε ημερίδα που διοργάνωσαν τρεις Σύμβουλοι Θεολόγων της Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας και πάλι ομιλητή τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου.

Σ’ αυτές τις αντιδράσεις, επίσης, πρέπει να προστεθούν και οι έντονες φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν και σε άλλες παρόμοιες ενημερωτικές συναντήσεις που διοργανώθηκαν και σε άλλα μέρη της χώρας.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΟΥΝ
_________

Οι αντιδράσεις των Θεολόγων αναμένεται να γιγαντωθούν καθώς οι Θεολόγοι πολλών τοπικών παραρτημάτων της ΠΕΘ βρίσκονται σε αναβρασμό, συνεχή επικοινωνία και συντονισμό των ενεργειών τους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου της απόσυρσης του νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά, ώστε να μην μετατραπεί το χριστιανικό ορθόδοξο μάθημα σε άχρωμο και ουδέτερο θρησκειολογικό.

Οι νεωτεριστές Θεολόγοι και αποδομητές του θρησκευτικού μαθήματος οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις αντιδράσεις πριν αυτές οδηγήσουν σε διαιρέσεις το θεολογικό σώμα. Εκτός κι αν αυτό επιδιώκουν.


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

1 comment:

  1. Νομίζω ήγγικε η ώρα ο κ.Γιαγκάζογλου να μας αδειάζει την γωνιά με τα κουραφέξαλα και αντιπαιδαγωγικά τερτίπια του!Έλεος δηλαδή αντί της αγίας Τριάδας να μαθαίνουν τα παιδιά μας για το Τριμούρτι!Αντί για της Θεοτόκου να μαθαίνουν για την θεά Κάλη ή Ντέβη!Αντί για την Θεανθρώπινη Ανάσταση...να μαθαίνουν για την Σαμσάρα-Κάρμα-Μετενσάρκωση!Αντί για την αγία παρθενία να μαθαίνουν για το ιερό Γιόνι και ιερό Λίγκα(γεννητικά όργανα αντρός και γυναικός)....αντί για τον Ορθόδοξο και άγιο Μοναχισμό να μαθαίνουν δια τους Θιβετιανούς Λάμα που πετούν και αιωρούνται με την βοήθεια των δαιμόνων....έλεος δηλαδή...προτιμώ να σταματήσει το παιδί μου να κάνει θρησκευτικά ακόμη να σταματήσει να πηγαίνει σχολίο....είμαστε σοβαροί;Εμάς τους γονείς μας ρωτάει ο κ.Γιακγάζογλου αν γουστάρουμε τις ανώμαλες ιδέες και τα ανώμαλα και διαστροφικά πειράματα που ασκεί στις αθώες παιδικές ψυχές των παιδιών μας....χωρίς να τον γνωρίζω τον άνθρωπο με αυτά που προωθεί φαντάζομαι η ζημιά κ.Γιαγκάζογλου είναι στην ψυχή και στο μυαλό σας.....κάποιος με φόβο Θεού δεν υπάρχει για να τον αποσύρουν απο την θέση του;

    ReplyDelete