Saturday, March 10, 2012

ΩΣΤΕ; Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ;




















ΩΣΤΕ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Αυτό και αν είναι είδηση!

Αντιγράφω ένα σχόλιο από το οικουμενιστικό ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός” και παρακαλώ θερμά όποιον γνωρίζει περισσότερα, από όσα αναφέρει ο ανώνυμος σχολιογράφος, να μας ενημερώσει.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Ο/Η Ανώνυμος είπε...
κ. Ανδριόπουλε, επειδή σας αρέσει η ιστορία, αντιγράφω για σας από το AMEN.GR «Εκφράζει την αυθεντική φωνή της Ορθοδοξίας. Τον χρειαζόμαστε και τον εκτιμούμε» (http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8601) λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχου για τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον συντάκτη των επιστολών του μακαριστού Χριστόδουλου προς το Φανάρι που οδήγησαν στην ακοινωνησία του Χριστόδουλου.

Από εκεί φαίνεται πόσο λίγο "φαναριώτης" είναι ο Πατριάρχης μας, αφού η ΔΙΣ τον άδειασε κανονικά όπως έπρεπε και όπως ταίριαζε στον όψιμο προστατευόμενο του, άλλωστε η επιστροφή στον ίδιο έμετο δεν προσιδιάζει πραγματικούς ηγέτες.

Και κάτι ακόμα. Επειδή δεν ακούγονται πουθενά επιχειρήματα ανατροπής θέσεων από την πλευρά των "μεταπατερικών", αλλά γίνεται εργόχειρο ο "ανταρτοπόλεμος" και η χρήση λιβέλλων μέσω διαδυκτίου καλό θα είναι να μην εκτραπεί το θέμα σε τέτοιες οδούς όπως πράττετε εσείς με τέτοιες αναρτήσεις γιατί θα τρίβουμε τα μάτια μας. Καλή Σαρακοστή.”

ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ;
_________________

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλάβα καλά τι λέγει ο ανώνυμος σχολιογράφος! Οι ελεεινές επιστολές του αείμνηστου Χριστόδουλου εναντίον του θεσμού - επαναλαμβάνω εναντίον του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όχι απλά του προσώπου του Παναγιότατου ή κάποιων άστοχων έστω ενεργειών του - συντάχθηκαν από τον “βαρύ λύκο” “τον μη φειδόμενον του ποιμνίου” τον αλλοτριοεπίσκοπο της Καλαμάτας τον και εκπρόσωπο της “διηρημένης” Εκκλησίας;

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!
___________

Αυτό και αν είναι είδηση!

Ωστε τη Μητρόπολη Μεσσηνίας δεν την κατέλαβε εξαιτίας ή έστω μόνον εξαιτίας της διαμεσολάβησης της κοσμικής εξουσίας. Ούτε μόνον επειδή ήταν Καθηγητής Πανεπιστημίου. Ούτε μόνον επειδή ο αείμνηστος Χριστόδουλος ήθελε να εκδικηθεί τους Μεσσήνιους οι οποίοι αντέδρασαν στην εκλογή του ευνοούμενού του Σεβ. Θεόκλητου (Κουμαριανού), αλλά προπαντός επειδή πρόσφερε πολύτιμη για τους αντιπατριαρχικούς αθέμιτη εκδούλευση στον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο;!

Αυτό ειλικρινά δεν το ήξερα!

Α το “πουλάκι” μου! (Τι “πουλάκι;” Εδώ μιλάμε για ιπποπόταμο και βάλε)!

Δεν πιστεύω να έχει και τούτο το κρίμα στο λαιμό του ο κ. Σαββάτος.

Παρακαλώ όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες, παραπομπές, συνδέσμους που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό παρακλαείτε θερμά να μας τις δώσει.

Εχω τόσο δικαή επιθυμία να μάθω τι συμβαίνει ώστε είμαι πρόθυμος να κάνω εξαίρεση στον κανόνα και να δεχτώ ακόμη και ανώνυμα ή ψευδώνυμα σχόλια που θα μας πληροφορούν για το θέμα.

ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΕΥΣΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;
__________

Αν όμως τα πράγματα είναι έτσι, Παναγιότατε, γιατί σπεύσατε να δώσετε τα εύσημα ορθόδοξου φρονήματος σ’ αυτό τον “προβατόσχημο λύκο” τον “μη φειδόμενον του ποιμνίου” που διαιρεί την Εκκλησία και επεδίωξε τόσο ανοιχτά να στραγγαλίσει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου;

ΟΤΙ ΚΑΚΟ TO ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
_________

Αυτός ο παππούλης, δηλαδή, δεν κάνει και τίποτα που είναι σωστό!

Μεταπατερικός, Ζηζιουλικός, Χριστοδουλικός, χωρίς καμιά ιεροπρέπεια, μοντερνιστής, Νεοβαρλααμίτης, Γιαγκαζουγλικός, Οικουμενιστής και πάει λέγοντας.

Τώρα μαθαίνουμε ότι είναι και ο συντάκτης των επιστολών του Χριστόδουλου με τις οποίες ζητούσε τον στραγγαλισμό του εμπερίστατου Πατριαρχείου!

Ωραία! Πολύ ωραία!

Ελληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι να επιζητούμε τον στραγγαλισμό του αρχαιότερου και ενδοξότερου θεσμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ευλογημένου μας Γένους.!!!

ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ! ΟΧΙ ΕΥΣΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
_________

Και αυτοί οι άνθρωποι, Παναγιότατε, που διέπραξαν αυτό το παμμέγιστο κρίμα, αντί να καθαιρεθούν τους προωθούμε να εκπροσωπούν την Ορθοδοξία στους Διαλόγους και αμείβονται επιπλέον με πατριαρχικά εύσημα για το Ορθόδοξο τους φρόνημα;

Αν οι “μητραλοίες”, που πολεμούν την Μητέρα Εκκλησία και εξυπηρετούν απροκάλυπτα τα σχέδια των Τούρκων διέπονται από ορθόδοξο φρόνημα, τότε ποιοι είναι οι εχθροί του Οικουμενικού Πατριαρχείου;

Αυτοί που υπερασπίζονται την πίστη των πατέρων μας;


No comments:

Post a Comment