Thursday, August 14, 2014

ΦΟΒΕΡΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ


ΦΟΒΕΡΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Το κείμενο του ιστολογίου “Κατάνυξις”, που απαντά τις προκλητικές και ανακριβείς θέσεις του Σεβ. Μεσσηνίας για τις κακόδοξες αποφάσεις του ΠΣΕ στο Πουσάν, αναφέρει και το εξής φοβερό, που συνέβηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της, με πρωταγωνιστή του Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Τιργοβιστίου κ. Νήφωνα:

“Παραλλήλως, θλιβερά ἐπίσημη κατακλείδα τῆς ὀρθοδόξου παρουσίας στήν ἐν λόγῳ Συνέλευση τοῦ Πουσάν, ὑπῆρξε ἡ ὑπό τό πρῖσμα τῆς ὀρθοδόξου ἐκκλησιολογίας ἐπιεικῶς ἀπαράδεκτη ὁμιλία τοῦ Σεβ.  Ἀρχιεπισκόπου Τιργοβιστίου κ. Νήφωνος, ἀντιπροσώπου τοῦ Πατριαρχείου τῆς Ρουμανίας, κατά τήν ὁποία διεπίστωσε, 
1.) ὅτι ἡ ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας ἔχει ἀπολεσθεῖ, ἡ δέ τώρα ὑφισταμένη Ἐκκλησία, καθότι τεμαχισθεῖσα, εἶναι καί μυστηριακῶς ἐλλιπής,
2.) ὅτι δέν γνωρίζουμε ποιά χριστιανική μερίδα εἶναι ἡ διάδοχος τῆς ἀρχαίας Ἐκκλησίας τῶν Ἱεροσολύμων, καί 
 3.) ὅτι ἅπαντες οἱ ἄνθρωποι εἶναι ἐν Χριστῷ ἀδελφοί, τό δέ χριστιανικό Βάπτισμα ἀποτελεῖ μόνο μία ἀνώτερη, μυστηριακή βαθμίδα στήν ἤδη ὑφισταμένη πνευματική συγγένεια τῆς ἀνθρωπότητος, 
4.) ἀπεσιώπησε καί ἀπέκρυψε ὅτι διαστρέφεται ἡ ὀρθόδοξος ἐκκλησιολογία στό Π.Σ.Ε., τείνων ὡς προπέτασμα τήν ὑπό τοῦ Π.Σ.Ε. ὑπεράσπιση τῶν «παραδοσιακῶν ἠθικῶν μας ἀξιῶν», ὡς λ.χ. τῆς «ὑπερτάτης ἀξίας τῆς χριστιανικῆς οἰκογενείας».

Δεν χρειάζεται εκτενής σχολιασμός των θέσεων του Σεβ. κ. Νήφωνα. Είναι προφανής και αυτονόητη η προσωπική ευθύνη του Μακαριότατου Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ να τον παραπέμψει σε συνοδικό δικαστήριο για καθαίρεση για τις απροκάλυπτες αιρέσεις που "γυμνή τη κεφαλή", χωρίς ίχνος φόβου Θεού, διατύπωσε. 

Οι δηλώσεις του Ρουμάνου Αρχιεπισκόπου δείχνουν τον λίαν ολισθηρό οικουμενιστικό κατήφορο που ακολουθεί η Εκκλησία της Ρουμανίας τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία επίσης διαπρέπει στον εθνοφυλετισμό με αποφευκτέα συνέπεια.

Η ομιλία του Ρουμάνου Αρχιεπισκόπου καταργεί εξ ολοκλήρου την ορθόδοξη διδασκαλία περί Εκκλησίας, υιοθετεί -στην πιο ακραία προτεσταντική της μορφή- την κακοδοξία της “βαπτισματικής θεολογίας” και της “θεωρίας των κλάδων” και της πλάνης της "αόρατης Εκκλησίας" και γενικά όλες τις βασικές εκκλησιολογικές προτεσταντικές πλάνες.

Ας προσεχθεί ιδιαίτερα η έμφαση που δίνει ο Ρουμάνος εκπρόσωπος στην προβολή των λεγόμενων “χριστιανικών αξιών”. Είναι σαφές τι λέγει. Ας υποτάξουμε την αλήθεια του Ευαγγελίου στην προβολή των λεγόμενων “οικογενειακών αξιών” των διαβόητων “family values”, των Αμερικανών φονταμενταλιστών Προτεσταντών. 

Οι αριστεροί Οικουμενιστές (λ.χ. ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης) απροκάλυπτα μας λένε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ένωση με τον Παπισμό επειδή δήθεν οι Παπικοί υιοθέτησαν την ορθόδοξη θεολογία(!!!) και επειδή (άκουσον! άκουσον!) ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πιο φερέγγυος Πάπας που γνωρίσαμε ποτέ για να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην προβολή της “θεολογίας της απελευθέρωσης”. 

Ετσι τώρα και ο Ρουμάνος οικουμενιστής Αρχιεπίσκοπος Νήφων ζητά την υποβάθμιση των δογμάτων της Εκκλησίας για να προβληθούν οι λεγόμενες “χριστιανικές αξίες” οι οποίες δυστυχώς βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα και της Ρωσικής Εκκλησίας.

Αν είναι ποτέ δυνατόν! Να ακούμε από ορθόδοξους ιεράρχες και θεολόγους την προτροπή “αφήστε τα δόγματα της Εκκλησίας και επικεντρωθείτε στους κοινωνικούς αγώνες.!!! Αν αυτό δεν είναι έκπτωση από το θεανθρώπινο χαρακτήρα της Εκκλησίας δεν ξέρω τι είναι!!!

No comments:

Post a Comment