Friday, August 29, 2014

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ” ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ


Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ” ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Η σκηνοθεσία του κ. Τσίπρα μπροστά στην εικόνα του “Αξιόν εστίν” δεν έπεισε κανένα νουνεχή άνθρωπο για τις αγαθές προθέσεις του εν αναμονή πρωθυπουργού της Ελλάδας έναντι της Εκκλησίας. 

Η ορκωμοσία όμως της κυρίας Δούρου στην παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε τον καθαρά εκκλησιομάχο και αντίχριστο χαρακτήρα της διακυβέρνησης του αυριανού πρωθυπουργού της πατρίδας μας.

Η κυρία Δούρου -η οποία αν δεν κάνω λάθος συζεί με τον “σύντροφό” της-, αρνήθηκε όχι απλά να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο, αλλά ακόμη και με τον καθιερωμένο πολιτικό όρκο και προσέφυγε σε ένα “όρκο του βουνού” για να δείξει το βαθμό της φαιδρότητας και της Εκκλησιομαχίας που τη χαρακτηρίζει.

Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά εκκλησιομάχος και άθεος. Απλά δεν πρόκειται για σοβαρό πρόσωπο. Αλλο να είσαι αριστερός και άθεος -που είναι ασφαλώς αναφαίρετο δικαίωμά σου και γι’ αυτό αρνείσαι να δώσεις θρησκευτικό όρκο- και διαφορετικό να το παίζεις Τσε Γουεβάρα του Κολωνακίου. 

Ο ίδιος είναι αστεφάνωτος και τα δύστυχα τα παιδάκια του τα άφησε αβάπτιστα, η Περιστέρα του είναι φανατική δωδεκαθείστρια, έστησε ρεσιτάλ ηθοποιίας που θα το ζήλευε ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος μπροστά στην Εικόνα του “Αξιον εστίν” για να μας παραστήσει τον ευσεβή και ορθόδοξο χριστιανό και τελικά παρέστη στην ορκωμοσία της κυρίας Δούρου -αυριανής υπουργού εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- με τον οποίο αρνήθηκε να ορκιστεί, όχι μόνον με τον θρησκευτικό αλλά και με τον καθιερωμένο πολιτικό όρκο.!!!

Αραγε το ρεσιτάλ αυτής της ασυνέπειας, της εκκλησιομαχίας και της φαιδρότητας υπάρχει ελπίδα ότι θα εγείρει εκ της ραστώνης του ύπνου όσους συνειδητούς χριστιανούς εργάζονται επιγνώστως ή ανεπιγνώστως άμεσα ή έμμεσα υπέρ του κ. Τσίπρα; 

Αναφερόμαστε καταρχήν σε όσους θα ψηφίσουν κόμματα που είχαν την αναισχυντία να μας πουν από τώρα ότι θα συνεργαστούν με τον κ. Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης -τουτέστιν τους "Ανεξάρτητους Ελληνες"-, αλλά και για όλα τα μικρά κόμματα που δεν έχουν καμία ελπίδα να μπουν στη Βουλή και έτσι η ψήφος που δίνεται σ' αυτά βάσει του εκλογικού νόμου την καρπούται το πρώτο κόμμα τουτέστιν ο ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο κατακυρώνεται το πριμ των 50 εδρών.

No comments:

Post a Comment