Saturday, August 16, 2014

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ «ΣΙΩΠΗ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ», ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΑΤΣΚΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ (ΜΠΟΥΛΟΒΙΤΣ);



ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ «ΣΙΩΠΗ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ», ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΑΤΣΚΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ  (ΜΠΟΥΛΟΒΙΤΣ);

«Λύμης φθοροποιού, φυγόντες κακοδόξων»*

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=======

Αν περιέλθει κανείς τους «βατικάνειους» διαδικτυακούς ιστότοπους, που εντόνως πρόβαλαν την είδηση «Ο Σέρβος Ορθόδοξος Πατριάρχης αποδέχεται την πρόσκληση του Βατικανού»  (Serbia, il patriarca ortodosso accetta l’ invite in Vaticano), θα διαπιστώσει ότι καμιά αναφορά δεν γίνεται στη διάψευσή τους, από  τον εκπρόσωπο Τύπου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC), Επίσκοπο Μπάτσκας, Ειρηναίο Μπούλοβιτς, ο οποίος ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Σερβίας, δεν αποδέχθηκε πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί το Βατικανό. 

Η Vatican insider, η Vaticandailynews.com, η liquida.it,  η vaticano.europdascoprire.net (News Vaticano) και άλλοι «βατικάνειοι» διαδικτυακοί ιστότοποι, καμία αναφορά δεν κάνουν, για τη διάψευση της δήλωσης του παπικού επισκόπου. Το τονιζόμενο στο voiceofserbia.org, για το λεχθέν από τον παπικό επίσκοπο Zrenianin Ladislav Nemet Dnevnik «Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διοργάνωση της επίσκεψης βρίσκονται σε εξέλιξη», δεν ανασκευάσθηκε μετά τη διάψευση. Το αυτό συμβαίνει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημαινόντων παπικών παραγόντων, όπως για παράδειγμα το twitter του Alberto Quattrucci, ο οποίος είναι μέλος της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, γνωστού για την δραστηριότητά του, στους διαθρησκειακούς διαλόγους και ο οποίος εντόνως πρόβαλε την «αποδοχή». 

Ενώ αρχικά και παρά τη διάψευση, επλανάτο το ερώτημα «Είναι φημολογούμενη ή ακυρωθείσα η επίσκεψη του Σέρβου Ορθόδοξου Πατριάρχη;», η «σιωπή» που ακολούθησε, από τους «βατικάνειους» διαδικτυακούς ιστότοπους, καταμαρτυρεί ότι όντως δεν υπήρξε επίσημη πρόσκληση και αποδοχή. Κι αν υποθέσουμε ότι έγινε πρόσκληση, (που δεν έγινε γιατί η επίσημη πρόσκληση απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία), η τελική απόφαση της αποδοχής εναπόκειται στην Ιερά Αρχιερατική Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Ο Ρωμαιοκαθολικός (παπικός) επίσκοπος Zrenianin Ladislav Nemet Dnevnik, ο οποίος δήλωνε ότι «Ο Πατριάρχης Ειρηναίος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου, να συναντηθούν στο Βατικανό» (Il Patriarca della chiesa ortodossa serba Irinej ha accettato l’invito di Papa Fransesco a incontarsi in Vaticano) και ότι απομένει να οργανωθεί η ατζέντα της επίσκεψης, τώρα σίγησε.  Γιατί σιωπά ο παπικός επίσκοπος; Αυτός που τόνιζε το «έχει αποδεχθεί» (ha accettato), τώρα σιωπά; Όχι μόνο πρόσκληση δεν έγινε, αλλά «Καμιά πρόσκλησις δεν έγινε», κατά τον εκπρόσωπο Τύπου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC), Επίσκοπο Μπάτσκας, Ειρηναίο Μπούλοβιτς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το  Zrenianin, όπου είναι «επίσκοπος» ο παπικός Ladislav Nemet Dnevnik, είναι Σερβική πόλη (έκτη μεγαλύτερη της Σερβίας) και ανήκει στην αυτόνομη επαρχία της Vojvodina. Αρνητικά καθοριστικός είναι ο ρόλος της μεγαλύτερης εθνικής μειονότητας στην πόλη αυτή, της Ουγγρικής μειονότητας που είναι και η μεγαλύτερη εθνική μειονότητα και ως εκ τούτου ο παπικός επηρεασμός είναι πιο έντονος. Η Vojvodina έχει σε πληθυσμιακή αναλογία 78% Ορθοδόξους και 20% περίπου Ρωμαιοκαθολικούς (παπικούς) κυρίως Ουγγρικής και Κροατικής καταγωγής.

Ο Επίσκοπος Ειρηναίος στην κατακλείδα της διάψευσής του, αναφέρει για τον παπικό Ladislav Nemet Dnevnik, «από φθόνο ή κάτι άλλο δείχνει μια ψυχαναγκαστική τάση να ασχολείται συνεχώς με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, δίνοντάς της μαθήματα συμπεριφοράς». Να επεξηγήσουμε γενικότερα την παπική δολιότητα; Είναι τούτη καταφανής. Να καταδείξουμε διαχρονικά την εχθρότητα των παπικών μετά το Σχίσμα και την αποκοπή τους από την Μία Αγία Εκκλησία; Θα ήταν λόγος εκ περισσού. Να αρκεστούμε στην εγκληματική εχθρότητα των παπικών, εις βάρος των Ορθοδόξων Σέρβων;   Ωχριά η ανθρωπότητα από τα απάνθρωπα εγκλήματα των παπικών στη Σερβία. 

Το γεγονός του σχολιασμού, του Επισκόπου Μπάτσκας, Ειρηναίου Μπούλοβιτς, «από φθόνο ή κάτι άλλο δείχνει μια ψυχαναγκαστική τάση να ασχολείται συνεχώς με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, δίνοντάς της μαθήματα συμπεριφοράς», μαζί με τη άκρα «σιωπή» των «βατικάνειων» διαδικτυακών ιστότοπων, καταδεικνύει ότι ούτε επίσημη πρόσκληση υπήρξε, ούτε και επίσημη αποδοχή.


* Από τα Απόστιχα Προσόμοια, του Εσπερινού της Κυριακής της Ορθοδοξίας

No comments:

Post a Comment