Sunday, August 3, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος δήλωσε ότι, αν και πνευματικό ανάστημα του Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου, για το θέμα της ίδρυσης του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποστασιοποιείται από τους αγώνες του Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου επειδή αυτό του επιτάσσει η επισκοπική του συνείδηση.

Συμφωνούμε με τον Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως ότι η επισκοπική συνείδηση ενός Μητροπολίτη πρέπει να είναι η μόνη πυξίδα των ενεργειών του νοουμένου φυσικά ότι ορθοδοξεί.

Το μόνο πρόβλημα που έχουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η επισκοπική συνείδηση του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως απεδείχθη κατ' επανάληψη στην πράξη πολύ προβληματική.

Επί παραδείγματι η πρώτη του παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας μόλις εξελέγη επίσκοπος ήταν να ζητήσει την κατάργηση του ράσου για τους κληρικούς.!!!

Στη συνέχεια ο πιστός λαός του Θεού θυμάται με ιδιαίτερη πικρία ότι ο Σεβασμιότατος είναι ένας από τους τρείς ή τέσσερις Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ των ΚΑΙΡΟΣκόπων και του κ. Γιαγκάζογλου, οι οποίοι -ως γνωστόν- προσπαθούν με νύχια και με δόντια να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κάτι σύρτα-φέρτα με παγανιστικές τελετές επίσης έχει να κάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος κοκ..

Γι’ αυτό καλόν θα ήταν, αφού η επισκοπική του συνείδηση αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων κατ’ επανάληψη λίαν ελαστική και προβληματική, αντί να την εμπιστεύεται καλύτερα να εμπιστεύεται την πίστη και την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας την οποία ορκίστηκε με την εις επίσκοπο χειροτονία του να τηρεί απαρέγκλιτα.

Οση επιείκεια και αν επιδειχθεί, αποκλείεται να βρεθούν ελαφρυντικά όταν ένας ορθόδοξος επίσκοπος θέλει τα παιδιά μας να μαθαίνουν για το Ιερό Κοράνιο, την πολυχερούσα θεά Κάλι και τον μεγαλοδύναμο Θεό Γκανέσα τον ελέφαντα σε βάρος της ορθόδοξης κατήχησης, νοουμένου ότι ήδη με τα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών παρέχεται επαρκής εγκυκλοπαιδική μόρφωση στα παιδιά για τις διάφορες αιρέσεις και θρησκείες.

Η δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης δεν έχει ως στόχο τη δυνατότητα να μορφώνονται οι Ελληνες μουσουλμάνοι στη θρησκεία τους μακριά από τα φονταμενταλιστικά κέντρα Ισλαμικών Σπουδών στη Σαουδική Αραβία και αλλού -όπως ψευδώς διαδίδεται- αλλά για να αλλοτριώσει τις Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές και να τις καταστήσει Θρησκειολογικές.

Αν πρόθεση ήταν απλά να υπάρχει έλεγχος ώστε οι Ελληνες και ξένοι μουσουλμάνοι να μαθαίνουν για το Ισλάμ μακριά από τους κύκλους των Τζιχαντιστών, θα δρομολογούσαν την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σχολών στη Φιλοσοφική Σχολή όπου θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα να μαθαίνουν και για την Αραβική λογοτεχνία, φιλοσοφία, ιστορία και τέχνη.

Ας μη "ποιεί", επομένως, "την νήσσαν" ο αφερέγγυος πολυπολιτισμικός και ΚΑΙΡΟΣκόπος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως επειδή η όλη στάση του δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους πιστούς.

No comments:

Post a Comment