Tuesday, August 26, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι γνωστοί παραδοσιακοί Μητροπολίτες Κονίτσης, Πειραιώς, Γλυφάδας, Κυθήρων και Ακαρνανίας έκαναν παρέμβαση αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 

Το ίδιο, σε κήρυγμά του, και ο Σεβ. Θεσσαλονίκης ο οποίος σηκώνει σχεδόν μόνος το βάρος του αγώνα εναντίον της μετατροπής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης από Ορθόδοξη σε Διαθρησκειακή, θρησκειολογική και οικουμενιστική.

Αυτές τις μέρες δοκιμάσαμε λίαν ευχάριστη έκπληξη για την παρέμβαση των Σεβ. Μεσογαίας Νικόλαου και Φλωρίνης Θεόκλητου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επειδή δεν συνηθίζουν να εκδίδουν τακτικά Ανακοινώσεις για θέματα επικαιρότητας.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρέμβασή τους και τους παρακαλούμε να μιλούν επίσης ευθαρσώς για θέματα πίστεως.

Το απαράδεκτο κείμενο του Πουσάν λ.χ., που υπογράφτηκε πρόσφατα στη Σεούλ από τους ορθόδοξους αντιπροσώπους, σκανδάλισε αφόρητα και έθλιψε βαθύτατα τους πιστούς.

Και όμως! Δεν ακούστηκαν παρά ελάχιστες φωνές Μητροπολιτών να υψώνουν τη φωνή τους και να επισημαίνουν τις κακοδοξίες που περιέχει.

Γιατί δεν ύψωσαν τη φωνή τους γι' αυτό το όντως κακόδοξο κείμενο οι παραδοσιακοί Μητροπολίτες Μεσογαίας και Φλωρίνης, αλλά και πολλοί άλλοι Μητροπολίτες, που δεν είναι οικουμενιστές και που δεν συνευδοκούν με την συναίνεση των ορθόδοξων αντιπροσώπων για την έγκριση κακόδοξων κειμένων του ΠΣΕ;

Δεν αναμένουμε τους παραδοσιακούς ιεράρχες να συγκροτήσουν ομάδα στην Ιεραρχία για να αντιπολιτεύεται τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλωστε -εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω- ο Μακαριότατος δεν είναι οικουμενιστής. Μπορεί να προωθεί οικουμενιστές -όπως τον Μεσσηνίας- στους διαλόγους, αλλά δεν νομίζω ότι ο ίδιος είναι οικουμενιστής. Αρα δεν τίθεται καν θέμα να ασκηθεί αντιπολίτευση εναντίον του.

Είτε ομαδικά, είτε μόνοι τους, με όποιο κείμενο εκφράζει τις ανησυχίες τους, αναμένουμε όλους τους παραδοσιακούς ιεράρχες να παίρνουν θέση για τις εκπτώσεις πίστεως που παρατηρούνται και να κατηχούν και να στηρίζουν τους πιστούς.

Το λιγότερο που αναμένουμε από τους Σεβασμιότατους αρχιερείς: Δεν έπρεπε τουλάχιστον να στείλουν επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο για να ζητούν ενημέρωση και αξιολόγηση του κακόδοξου κειμένου από την Ιεραρχία;

No comments:

Post a Comment