Wednesday, August 13, 2014

ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ



ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου να επισκεφτεί το Βατικανό.

Όπως ανέφερε ο καθολικός επίσκοπος του Ζρένιανιν, Λάντισλαβ Νέμετ, στη συνάντηση των απεσταλμένων του Πάπα με τα μέλη της Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας(SPC) συμφωνήθηκε ότι η επίσκεψη αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί και ξεκίνησαν οι διπλωματικές διαδικασίες για να καθοριστεί η ημερομηνία.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εκδηλώνονταιστους κόλπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και στην κυβέρνηση για ενδεχόμενη επίσκεψη του Πάπα στη Σερβία, ο καθολικός επίσκοπος εκτίμησε ότι "η επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη Ειρηναίου στο Βατικανό θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα".

"Είναι καιρός να βγουν από την ημερήσια διάταξη κάποια θέματα και να ασχοληθούμε με την έννοια της καθολικότητας, που, από τον ερχομό του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη" τονίζει στη δήλωσή του ο επίσκοπος Λάντισλαβ Νέμετ.

Επισημαίνει δε, ότι "κατά τη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν και τα επώδυνα θέματα" που αφορούν τον ρόλο της καθολικής εκκλησίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα γεγονότα που ακολούθησαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Την τελική απόφαση για την επίσκεψη του Πατριάρχη Ειρηναίου στο Βατικανό θα τη λάβει η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν πολλοί αρχιερείς εναντιώνονταν στο ενδεχόμενο συνάντησης του Πατριάρχη των Σέρβων με τον Ρωμαιοκαθολικό Πάπα, ζητώντας προηγουμένως να υπάρξει "δημόσια συγγνώμη" από το Βατικανό για το ρόλο των Καθολικών ιερέων στα εγκλήματα κατά του σερβικού πληθυσμού στην Κροατία και τη Βοσνία, την περίοδο 1941-1945.”

Είναι φανερόν ότι οι Οικουμενιστές Σέρβοι ιεράρχες δεν ησυχάζουν με τίποτα. Αφού είδαν ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για να απευθυνθεί πρόσκληση στον Πάπα να επισκεφθεί τη Σερβία και αφού προσέκρουσαν στην αντίδραση της Εκκλησίας της Ρωσίας για να προσκαλέσουν τον Πάπα Φραγκίσκο για τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου για τα 1700 χρόνια από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων, τώρα καταφεύγουν στην πρόσκληση του Πάπα στον Πατριάρχη Ειρηναίο για να επισκεφθεί το Βατικανό.

Ο Μακαριότατος Σερβίας απεδέχτηκε ήδη την πρόταση και η προδοσία του Ιούδα αναμένεται να επικυρωθεί από τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας.

Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ που κατέστρεψαν τη Σερβία και δημιούργησαν το μουσουλμανικό μόρφωμα στο Κόσοβο είναι ακόμη νωποί, το αίμα των 700,000 Σέρβων από τους Παπικούς Ουστάτσι ακόμη αχνίζει, η πρόσφατη αγιοκατάταξη του Οσίου Ιουστίνου (Πόποβιτς) μας έδωσε τόσες ελπίδες και τώρα οι Σέρβοι ιεράρχες -με επικεφαλής μάλιστα ορισμένους από τους μαθητές του Οσίου Ιουστίνου (Πόποβιτς)- μεθοδεύουν με κάθε τρόπο να υποδεχτούν με φανούς και λαμπάδες τον σφαγέα του Σερβικού λαού.

Τι να πει κανείς; Φτωχή πραγματικά η ανθρώπινη γλώσσα για να εκφράσει τη θλίψη, την απογοήτευση και τον σκανδαλισμό των πιστών. 

No comments:

Post a Comment