Thursday, August 21, 2014

ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Παραδοσιακοί Μητροπολίτες, χριστιανικά σωματεία και χριστιανικά ιστολόγια έκαναν τις τελευταίες μέρες αιχμηρές παρεμβάσεις για τον αντιρατσιστικό νόμο που θα ψηφιστεί.

Εξέφρασαν με πολύ δυναμικό τρόπο την αποδοκιμασία τους για την ψήφιση του σχετικού νόμου, αλλά και την απροκάλυπτη εχθρότητά τους προς την κυβέρνηση επειδή εισάγει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Αγνοώ τον πραγματικό λόγο που η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει το νόμο.

Φημολογείται ότι αυτό είναι απαίτηση ξένων κυβερνήσεων ή και του Εβραικού λόμπι. Ακούγεται επίσης ότι η κυβέρνηση στοχεύει βασικά την "Χρυσή Αυγή". Γράφτηκε επίσης ότι οι μεγαλοεκδότες προσπαθούν να φιμώσουν το διαδίχτυο επειδή υπέσκαψε καίρια τα συμφέροντά τους. Αλλοι ισχυρίζονται ότι αυτό είναι καρπός πιέσεων των ακτιβιστών των εκτρώσεων και του ομοφυλοφιλικού κινήματος.

Πού να ξέρουμε εμείς τα ελατήρια της κυβέρνησης;

Αυτό που ελπίζουμε, όμως, είναι ότι ο κ. πρωθυπουργός συνειδητοποιεί ότι μπορεί ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Κονιδάρης να δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με την ψήφιση του νόμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα όσον αφορά τους πιστούς.

Καταρχήν ποιο συνοδικό σώμα διαβουλεύθηκε για το θέμα και πήρε αποφάσεις ώστε να νομιμοποιείται ο κ. Κονιδάρης να μιλά εκ μέρους της Εκκλησίας; Προφανώς κανένα! Ο κ. Κονιδάρης μίλησε "Αρχιεπισκοπική εντολή".

Αλλά ακόμη και αν υπάρξει σχετική απόφαση Συνόδου -πράγμα εξαιρετικά δυσχερές- ακόμη και τότε δεν σημαίνει τίποτε για τους πιστούς.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Σαμαράς συνειδητοποιεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο περίγυρός τους βρίσκονται στο έσχατο σημείο ανυποληψίας στη συνείδηση των πιστών. Δεν είναι της ώρας να εξετάσουμε τους λόγους.

Το σίγουρο είναι ότι οι εν λόγω ιεράρχες έχουν μηδενική ή και συνήθως αρνητική επίδραση στη λήψη αποφάσεων στη συνείδηση των πιστών.

Ας μη θεωρήσει, λοιπόν, ο κ. πρωθυπουργός ότι έχει τα νώτα του καλυμμένα επειδή εξασφάλισε την έγκριση του Αρχιεπισκόπου και του περίγυρού του για να προωθήσει το νομοσχέδιο.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει για τη διαμόρφωση γνώμης για τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και για τη λήψη απόφασης όταν οι παραδοσιακοί πιστοί προσέρχονται στην κάλπη. Είναι τόση η καχυποψία μας για κάθε ενέργεια του Αρχιεπισκόπου, του Μεσσηνίας και του περίγυρού τους, ώστε η όποια υποστήριξή τους σε κάτι προκαλεί αυτόματα το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν.

No comments:

Post a Comment