Sunday, August 17, 2014

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο Amen.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Σπύρου Παπαγεωργίου:

“Με τη δέουσα τάξη και ιεροπρέπεια πανηγύρισε η Ιερά Μονή Πεντέλης την μνήμη του κτίτορός της Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου του Θαυματουργού.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος "υπάρχουν πολλά μοναστήρια στην Ελλάδα που ενώ κτίστηκαν και ανακαινίσθηκαν, εν τέλει ερήμωσαν, εγκαταλείφθηκαν και δυστυχώς έκλεισαν. Η Ιερά Μονή Πεντέλης από την εποχή της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα δεν έπαψε, ούτε μια μέρα να λειτουργεί και να διακονεί την Εκκλησία του Θεού. Και αυτό οφείλετε μεν, πρώτα στην Παναγία μας αλλά και στον προστάτη και κτίτορά της Άγιο Τιμόθεο. Σε Αυτόν οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη, που μας την παρέδωσε ως πλοίο που πορεύεται στην Βασιλεία του Θεού. "

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα θαυμάσια που επιτελεί καθημερινά ο Άγιος Τιμόθεος και τα οποία μαρτυρούν οι Πατέρες της Μονής, με κυριότερα γεγονότα τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στο Πεντελικό Όρος τα τελευταία χρόνια, όπου "ενώ η φωτιά έφτασε στη αυλή της Μονής, ο Άγιος Τιμόθεος με τη συνέργεια της Υπεραγίας Θεοτόκου έσωσε και φυλάσσει έως σήμερα την Μονή Πεντέλης."

Καλά είναι όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκε ο Σεβ. Θερμοπυλών και μεγάλη η χάρη του Αγίου Τιμοθέου πλην όμως ο Σεβ. Θερμοπυλών κ. Ιωάννης καλόν είναι να αντιληφθεί ότι πολύ πήγαινε-έλα και πολύ σύρτα-φέρτα έχει με το ΠΣΕ και με άλλες οικουμενιστικές ασχημίες.

Οχι μόνον αντιπροσωπεύει τακτικά την Εκκλησία της Ελλάδος στο ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συμβούλιο των “Εκκλησιών”) -γράφε των Προτεσταντικών αιρέσεων-, αλλά και ουδέποτε ακούστηκε να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση για τα κακοδοξότατα κείμενα που εκδίδει και ουδέποτε αρνήθηκε να συμπροσευχηθεί με τους κάθε λογής αιρετικούς.

Μήπως το μεγαλύτερο θαύμα που θα επιτελέσει ο Αγιος Τιμόθεος θα είναι να αλλοιώσει την καρδία του ηγουμένου της Μονής -Σεβ. Θερμοπυλών κ. Ιωάννη- ώστε να πηγαίνει στις οικουμενιστικές συναθροίσεις για να ομολογεί -και όχι για να προδίδει- την αλήθεια του Ευαγγελίου;

No comments:

Post a Comment