Sunday, August 3, 2014

ΛΙΑΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ “ΙΟΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ




ΛΙΑΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ “ΙΟΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Αναστάσιος”, από τον “Εκκλησιολόγο” Πατρών, το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Τριακόσια πενήντα Ελληνόπουλα από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής που φιλοξενούνται κατ΄ αυτάς τας ημέρας στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής, στο Ιονικό Χωριό, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών και προσκύνησαν την Αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων, τον Σταυρό του Μαρτυρίου του και τον Τάφο του.

Τα παιδιά συνόδευαν οι Ιερείς που ήρθαν μαζί τους από την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής.

Τα Ελληνόπουλα από την μακρινή ήπειρο υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε με αγάπη και συγκίνηση καλωσορίζοντάς τα στην ωραία Πάτρα, την πόλη του Αγίου Ανδρέου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους δύο Ιερούς Ναούς του Αγίου Ανδρέου και έλαβαν ως ευλογία από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου από μία Ιερά Εικόνα του Αποστόλου Ανδρέου.”

Οι φωτογραφίες και το ρεπορτάζ είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της σπουδαιότητας του έργου που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μεταξύ των νέων μας.

Αναβαπτισμένοι μέσα στα προσκυνήματα, τα αρχαία μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της Ελληνικής πατρίδας, οι ομογενείς νέοι αγωνίζονται να διατηρήσουν ανόθευτη την ορθόδοξη μας παράδοση και άσβεστη την Ελληνική μας κληρονομιά.

Ο Θεός να φωτίζει όλους όσους τους καθοδηγούν σε κάθε έργο αγαθό.  

No comments:

Post a Comment