Wednesday, August 27, 2014

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΟΣΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ



Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΟΣΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Σε βίντεο, που είδαμε στο Amen.gr, ο Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτος έκανε και πάλιν το θαυματάκι του.

Ανοιξε το κυριολεκτικά απύλωτο στόμα του και μίλησε σκαιότατα για όσους ιεράρχες τόλμησαν να μιλήσουν εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Παράλληλα ο γνωστός κακόδοξος ιεράρχης που σκανδαλίζει συνεχώς, παντοιοτρόπως και αφόρητα τους πιστούς διατύπωσε διάφορες κακοδοξίες στην προσπάθειά του να σπιλώσει τους παραδοσιακούς ιεράρχες.

Για την ώρα περιοριζόμαστε να παραθέσουμε το σχετικό βίντεο για να φρίξουν οι αναγνώστες για τη θρασύτητα του κ. Σαββάτου και για να δουν με πόσο ανέντιμο τρόπο υποσκάπτει την υπόληψη των συνεπισκόπων του, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο εκτός από το να διατυπώσουν -με απολύτως κόσμιο τρόπο- τις κατά Θεόν ανησυχίες τους για το νομοσχέδιο.

Αναμένουμε να υπάρξει άμεση αποστομωτική απάντηση από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες που θίγει ο Σεβ. Μεσσηνίας και ιδιαίτερα από τον Σεβ. Πειραιώς, επειδή στον ιστοχώρο είδαν κατ’ επανάληψη το φως της δημοσιότητας ήκιστα κολακευτικά σχόλια για τον λόγο που δείχνει επιείκεια ο Σεβ. Πειραιώς έναντι του Μεσσηνίας.

Είναι η ώρα, Σεβασμιότατε Πειραιώς, να βάλετε στη θέση του τον κ. Σαββάτο και να κλείσετε τα στόματα όσων θίγουν την υπόληψή σας.

Οι θιγόμενοι Μητροπολίτες είναι οι Ακαρνανίας Κοσμάς, Μεσογαίας Νικόλαος, Φλωρίνης Θεόκλητος, Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Θεσσαλονίκης Ανθιμος, Κυθήρων Σεραφείμ και Γλυφάδας Παύλος.

Το θέμα, όμως, δεν μπορεί να μείνει στο επίπεδο της απλής απάντησης στον οικουμενιστή και νεωτεριστή Μητροπολίτη εκ μέρους των ιεραρχών που πρόσβαλε τόσο βάναυσα την υπόληψή τους.

Οι Σύνοδοι υπάρχουν για να διατυπώνουν την αλήθεια της Εκκλησίας και για να επαναφέρουν σε τάξη ή να αποκόπτουν από την Εκκλησία τους αμετανόητους.

Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η Εκκλησία με τον κ. Σαββάτο.

Θα επανέλθουμε -συν Θεώ- για εκτενή σχολιασμό του βίντεο, αφού ακούσουμε πρώτα τις αντιδράσεις των ιεραρχών που θίγονται δημόσια τόσο βάναυσα. 

Αυτό όμως που δεν θα αποφύγουμε τον πειρασμό να πούμε τώρα είναι το εξής: Αντί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Σαββάτος) να προσάπτει απολύτως αστοιχείωτες κατηγορίες -συκοφαντίες για να ακριβολογούμε- εναντίον των παραδοσιακών Μητροπολιτών ότι δήθεν είναι porte-parole του κ. Μπαλτάκου, θα έπρεπε να τον απασχολεί το γεγονός ότι ο ίδιος είναι porte-parole του διαβόλου.

No comments:

Post a Comment