Thursday, August 7, 2014

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ, ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ



ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ, ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Οι Ορθόδοξοι πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο κατά των αμβλώσεων, ανέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ με επιστολή του σε φεστιβάλ αφιερωμένο στη ζωή.

"Είναι απαράδεκτο το γεγονός στις Ορθόδοξες χώρες να παρατηρείται το φαινόμενο των αμβλώσεων σε μαγάλο βαθμό. Αυτό πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε σοβαρά, θα έλεγα να μας ταρακουνήσει και να μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου", προσθέτει ο Γέροντας Εφραίμ.

Σύμφωνα με τον Γέροντα Εφραίμ η Εκκλησία θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο πάνω στο θέμα, σε επίπεδο όπως οι Ρωμαιοκαθολικοί.

"Θα πρέπει να συνεργαστούμε με το κράτος, το οποίο βέβαια νομιμοποιήσε την άμβλωση, έτσι ώστε να είναι στην απέναντι πλευρά. Όλοι μαζί, κλήρος και λαός θα πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε να γίνει μια ισχυρή εκστρατεία κατά των αμβλώσεων", προσθέτει χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.”

Θεάρεστοι βεβαίως οι αγώνες εναντίον των εκτρώσεων επειδή οι εκτρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από αφαίρεση ανυπεράσπιστης ανθρώπινης ζωής με απάνθρωπες μεθόδους.

Ενας Αγιορείτης ηγούμενος οφείλει να καταφέρεται εναντίον των εκτρώσεων επειδή η αφαίρεση της ζωής ανυπεράσπιστων παιδιών είναι φρικαλέο έγκλημα που προσβάλλει βάναυσα το Ευαγγέλιο.

Γι’ αυτό είναι άξιος κάθε επαίνου ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος Εφραίμ Βατοπαιδινός επειδή ζητά να υπάρξει συντονισμένη εκστρατεία εναντίον των εκτρώσεων στις ορθόδοξες χώρες.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο Γέροντας του π. Εφραίμ -τουτέστιν ο πλανεμένος Θεομπαίκτης και τρομολάγνος μοναχός Ιωσήφ Βατοπαδινός-, σε ηχητικό που είναι αναρτημένο στο διαδίχτυο ακούγεται ευκρινέστατα να ειρωνεύεται τους πατέρες της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου επειδή θεωρούν ότι το έμβρυο έχει ψυχή από την πρώτη στιγμή της σύλληψης και νομιμοποιεί έτσι τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως.

Εφ' όσον ο Γέροντας Εφραίμ, όπως και ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, δεν έχουν αποκηρύξει ρητά και κατηγορηματικά τον πλανεμένο τους Γέροντα Ιωσήφ, ουδείς έντιμος και συνεπής άνθρωπος λαμβάνει σοβαρά τις διακηρύξεις τους εναντίον των εκτρώσεων.

Απολύτως δικαιολογημένα όλοι σκέφτονται με πικρία ότι από τη μια προσπαθούν -με κάθε τρόπο- να προβάλουν ένα θεομπαίκτη και πλανεμένο μοναχό σαν άγιο παρόλον ότι -μεταξύ άλλων κακοδοξιών- υποστηρίζει τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως! 

Και από την άλλη καταφέρονται εναντίον των εκτρώσεων.!!! 

Τα ίδια κάνουν με τους πολύτεκνους. 

Ως γνωστόν ο Γέροντας Ιωσήφ, οι Βατοπαιδινοί και ο Σεβ. Λεμεσού και οι πνευματικοί που εξαρτούνται από αυτόν, διδάσκουν την ακράτεια των συζύγων.

Παρόλα αυτά ο Γέροντας Εφραίμ δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρίσταται σε συγκεντρώσεις πολυτέκνων, να εξυμνεί την πολυτεκνία και να δείχνει γενναιοδωρία προς αυτούς.!!!

Πώς να το κάνουμε; Οταν κάποιος είναι τόσον εξόφθαλμα ασυνεπής δύσκολα γίνεται πιστευτός.

No comments:

Post a Comment