Thursday, August 28, 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥΠΙΑ Ο ΠΑΠΙΚΟΣ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ" ΝΑΞΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥΠΙΑ Ο ΠΑΠΙΚΟΣ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ" ΝΑΞΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο Amen.gr, την Ανακοίνωση του εκλαμπρότατου Παπικού “Αρχιεπισκόπου” Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου Νικολάου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Εκ πρώτης όψεως, στην Ανακοίνωσή του, ο εκλαμπρότατος Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου φαίνεται να λέγει σωστά πράγματα που έχουν σχέση και με τις ανησυχίες των ορθόδοξων χριστιανών για το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στην πραγματικότητα όμως η Ανακοίνωσή του είναι γεμάτη δηλητήριο. 

Δεν θα σταθούμε στις αμπελοθεολογίες του για τις λεγόμενες “οικογενειακές αξίες” -τα γνωστά "family values"- των Προτεσταντών.

Ούτε στην απαράδεκτη -εξ απόψεως ορθοδόξου- προβολή του τρίπτυχου (“πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”), το οποίο προβάλλει την πίστη ως ένα από τους τρείς άξονες που πρέπει να κατευθύνουν τη ζωή μας και όχι την πηγή που δίνει αξία σε όλα τα άλλα.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνον ο Παπικός -και επομένως αιρετικός- “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου που εκφράζει αυτές τις αθεολόγητες θέσεις. Πολλοί ορθόδοξοι κάνουν τα ίδια λάθη.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι if you read between the lines της Ανακοίνωσής του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δεν θα δυσκολευτείς να διαπιστώσεις τι λέγει.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, λέγει, πρέπει να σταματήσει να έχει την προνομιακή θέση που έχει στην Ελληνική κοινωνία που της παρέχει το Σύνταγμα.

"Να πάρει", λέγει ο “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου Νικόλαος το Κράτος το δικό του δρόμο και ας αφήσει ελεύθερη την Εκκλησία να κηρύττει και να εφαρμόζει τη δική της διδασκαλία.”

Μια εισήγηση στον “Αγιο Πατέρα”, στον “άγιο αδελφό” του Παναγιότατου, στον “αγιότατο επίσκοπο της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” Πάπα Φραγκίσκο:

“Αγιότατε”! Ο “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου Νικόλαος πρακτορεύει με τόση επιτυχία τα συμφέροντα του Βατικανού στην Ελλάδα ώστε πρέπει να ανταμειφθεί ανάλογα. Πρέπει να εκλεγεί καρδινάλιος για να κυκλοφορά με άσπρες δαντέλες και ολοκόκκινα -σαν παπαρούνα- ράσα.

Αυτά να τα δουν όσοι νομίζουν ότι το Βατικανό ενδιαφέρεται για διάλογους “αγάπης εν αληθεία” και ελπίζουν στην υποστήριξη του “Αγίου Πατέρα” για να γλυτώσουν από τη βουλιμία των Τούρκων και γενικά των Ισλαμοφασιστών.

Βρήκε την ευκαιρία ο εκλαμπρότατος με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να υποσκάψει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Του διαφεύγει φαίνεται ποιο ποσοστό των κατοίκων της Ελλάδας είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Και φαίνεται να ξεχνά ποιο κατάπτυστο ρόλο διαδραμάτισαν οι εν Ελλάδι Παπικοί -Φράγκοι και Ουνίτες- στους αγώνες του έθνους. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Εκλαμπρότατε! Ποιος είναι αυτός που έστειλε πρώτος συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Κεμάλ Ατατούρκ για την καταστροφή της Σμύρνης; Ο Πάπας της Ρώμης έτσι;

Μεγάλη σουπιά, που λέτε, ο εκλαμπρότατος Νάξου. Πήρα χαμπάρι τι σόι άνθρωπος είναι από την ενθρόνιση του Σεβ. Παροναξίας Καλλίνικου, όταν βρήκε τη ευκαιρία να πετάξει τα ύπουλα βέλη του στο νέο επίσκοπο αν και η παρουσία του στην τελετή της ενθρόνισης έγινε εν αγνοία του Σεβ. Παροναξίας κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου. 

Εδωσε επίσης χείριστα δείγματα γραφής όταν διέκοψε με αυθάδη τρόπο το θεολογικό διάλογο με τον Σεβ. Γόρτυνος Ιερεμία, επειδή δεν μπορούσε να απαντήσει τα επιχειρήματά του. 

Αλλά τι να περιμένει κάποιος από το Βατικανό και τους εκπροσώπους του;

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχτηκε δημόσια ότι ο ένας στους πενήντα (2%) των φραγκοπαπάδων είναι παιδεραστής. Οσο για την “Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος” του Βατικανού, σε ένα μόλις χρόνο από την στιγμή που μπήκε φραγμός στις δοσοληψίες της με τη μαφία, τα κέρδη της έπεσαν κατά 97%!!!

Αυτά για όσους θεωρούν αυστηρές τις κρίσεις μου για το Βατικανό.

No comments:

Post a Comment