Saturday, August 30, 2014

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” από το "ΒΗΜΑτοδότη":

“Δεν θέλει ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία η κυβέρνηση (ήδη έχει με τους ενστόλους και με τις παρενέργειες του ΕΝΦΙΑ) και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε εντολή να αποσυρθεί το σύμφωνο συμβίωσης από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οπως μου εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να αρχίσει την Τρίτη, αλλά σε αυτό δεν θα περιλαμβάνεται καμία διάταξη και δεν πρόκειται να κάνει δεκτή καμία τροπολογία που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ΠαΣοΚ (το οποίο ως την τελευταία στιγμή επέμενε για την ψήφισή του) κάνει και αυτό πίσω: «Το σύμφωνο συμβίωσης ορίζεται από το Οικογενειακό Δίκαιο, καμία σχέση δεν έχει με το Αντιρατσιστικό και προτού έρθει στη Βουλή θα πρέπει να γίνει αρκετή συζήτηση για τις οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές επιπτώσεις που θα έχει. Τέτοια θέματα δεν είναι του παρόντος» μου είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.”

Η πιο πάνω είδηση επιβεβαιώνει την ακρίβεια των ισχυρισμών του Σεβ. Θεσσαλονίκης ότι όντως δεν υπάρχει πρόθεση -τουλάχιστον επί του παρόντος και οπωσδήποτε σε σχέση με τον αντιρατσιστικό νόμο- να συνδεθεί η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Επιβεβαιώνει όμως επίσης ότι όντως η κυβέρνηση έλαβε υπόψη τις αντιδράσεις της Εκκλησίας και έτσι το προσχέδιο νόμου που έστειλε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο είναι διαφορετικό από αυτό που όλοι είχαν -μέχρι πρόσφατα- υπόψη τους.

Ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλους το νομοσχέδιο δεν θα περιέχει καμιά διάταξη, η οποία θα ποινικοποιεί την ελευθερία της έκφρασης και δεν θα δίνει δικαίωμα σε κανένα να σύρει στα δικαστήρια τους λειτουργούς του Υψίστου επειδή κηρύττουν το Ευαγγέλιο, ενώ θεωρούμε δεδομένο ότι είναι αδιανόητο να μη συμπεριληφθεί η καταδίκη των γενοκτονιών του Εθνους μας και των χριστιανών της Μέσης Ανατολής από τους Τούρκους.

No comments:

Post a Comment