Sunday, August 31, 2014

ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ! ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ!



ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ! ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε στη Romfea.gr τα ακόλουθα:

“Για ανάγκη συνεργασίας και στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας.

Ο άνθρωπος, μπορεί για την πολιτεία να είναι ο πολίτης και για την εκκλησία ο πιστός, αλλά ιδίως σήμερα, με τα προβλήματα που τον απασχολούν και την ανασφάλεια που τον διακατέχει, δε μπορούμε να τον χωρίσουμε στα δυο. Πολίτης και Πιστός είναι το ίδιο. Πολίτης, άλλωστε, είναι αυτός που ασχολείται με τα πράγματα της πόλεως, που προσπαθεί να δώσει λύση. Και ποιος θα μπορούσε να πει ότι η Εκκλησία βρίσκεται έξω από αυτόν τον χώρο; Η Εκκλησία ενδιαφέρεται για τον πολίτη, τον ευσεβή άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο και εκείνοι που θέλουν να τη βάλουν στο περιθώριο, να χτυπά μόνο την καμπάνα ή να κάνει μόνο κηδείες και μνημόσυνα είναι εκτός πραγματικότητας".

Αναφέρθηκε, επίσης, στα σοβαρά προβλήματα της εποχής και έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας σε όλους τους τομείς λέγοντας πως "σήμερα έχουμε ανάγκη από την ευρύτερη συνεργασία. Καλούμαστε να βρούμε τρόπους να απομακρύνουμε αυτά που μας χωρίζουν και να δυναμώσουμε αυτά που μας ενώνουν, για να έχουμε προκοπή".

You are preaching to the converted, Μακαριότατε!

Λέξη προς λέξη είναι σωστά αυτά που αναφέρατε. Πλην όμως, τι μας τα λέτε εμάς αυτά; Στους φίλους σας τους Πασόκους να τα πείτε και προπαντός στα παλικαράκια του ΣΥΡΙΖΑ και στους άλλους ανεπρόκοπους προοδευτικάριους που το μόνον που επιζητούν είναι να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία από τη ζωή του έθνους μας και να βγάλουν από την ψυχή του Ελληνα την πίστη μας.

Οταν θα δείτε, λοιπόν, τη φιλεναδίτσα σας τη Δούρου, τον φίλο σας τον Καμίνη, τον φίλο σας τον Τσίπρα -που απομονώθηκε επί δεκάλεπτο μπροστά στην εικόνα του "Αξιον Εστίν"-, τη φιλεναδίτσα σας την Περιστέρα του -τη φανατική Δωθεκαθείστρια, που άφησε τα καυμένα τα παιδάκια της αβάπτιστα-, το φίλο σας τον Μπουτάρη και το υπόλοιπο τρισάθλιο συνάφι του προοδευτικού χώρου θυμείστε τους αυτά που είπατε στους δημοτικούς άρχοντες της Τανάγρας, οι οποίοι κάθε άλλο παρά χρειάζονται αυτές τις συμβουλές αφού σας προσκάλεσαν για να τους ορκίσετε.

Στην Τανάγρα εύκολα λέτε ότι θέλετε. Γιατί δεν πήγατε στην ορκωμοσία της Δούρου και αφήσατε τον Σεβ. Ιλίου να φάει τη χυλόπιτα;

No comments:

Post a Comment