Friday, August 22, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ


ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στο dogma.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Γιώργου Φερδή:

“Το Συντονιστικό Κομιτάτο για την Προστασία και Επίλυση της Αλβανικής Εθνικής Υπόθεσης, έχει ζητήσει να μην γίνει η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί για τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Κολικόνταση του Φιέρι όπου και μαρτύρησε ο Άγιος Κοσμάς.

Το κομιτάτο αντέδρασε στην είδηση αυτή λέγοντας πως πρέπει να τιμούμε τα πρόσωπα του αλβανικού έθνους και όχι ανθ-αλβανούς όπως ο Άγιος Κοσμάς». 

Παρόλα αυτά οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμά, τις οποίες διοργανώνει η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας μαζί με το Δήμο του Φιέρι, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.”

Φαντάσου αναίδεια! Θέλουν να απαγορεύσουν στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας να παραστεί στις εκδηλώσεις για την ιερή μνήμη ενός μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας ο οποίος έδρασε καταλυτικά για να μην εξισλαμισθούν οι κάτοικοι της χώρας.

Ενας νέος κρίκος στη μακρά αλυσίδα των επιθέσεων που δέχτηκε ο Μακαριότατος Αλβανίας από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη χώρα.

Οφειλαν οι παράγοντες του κομιτάτου να εκτιμήσουν δεόντως ότι ο Μακαριότατος δεν πήγε στην Αλβανία για κανένα άλλο λόγο παρά για να διακονήσει αόκνως το λαό της χώρας και για να αναστήσει εκ του μηδενός την Εκκλησία της Αλβανίας και για να της δώσει -σε ελάχιστο χρονικό διάστημα- μοναδική αίγλη και πανορθόδοξο και παγκόσμιο κύρος.

Το έργο που επιτέλεσε στην Εκκλησία της Αλβανίας ο Μακαριότατος κ. Αναστάσιος δεν εξηγείται μόνον με ανθρώπινα κριτήρια.

Δυστυχώς όμως! Δεκαετίες μετά την ενθρόνιση του Μακαριότατου ορισμένοι εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριο του μίσους τους έστω και αν η στάση τους υποσκάπτει ακόμη και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας τους.

No comments:

Post a Comment