Sunday, August 17, 2014

ΑΝΘΙΜΟΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ “ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΗ”! ΤΙ ΑΗΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;



ΑΝΘΙΜΟΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ “ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΗ”! ΤΙ ΑΗΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε στο “Αγιορειτικό Βήμα:”

"Δεν μπορούν να κλονίσουν την πίστη του λαού μας όσοι δεν πιστεύουν" ανέφερε στο κήρυγμά του από τον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (40 Εκκλησιών) ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. "Προσπαθούν όλα να τα ανατρέψουν και να τα ακυρώσουν" τόνισε...

Αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ενώ στάθηκε στην απαγωγή των Μητροπολιτών στη Συρία. "Δε θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά δεν μπορούμε να υποταγούμε" σχολίασε για τα εθνικά θέματα και επανήλθε στην κριτική του για την πρωτοβουλία Μπουτάρη να βάλει τουρκικά ονόματα στις οδούς της πόλης. Στον Δήμαρχο άσκησε κριτική για την παραχώρηση άδειας προσηλυτισμού στους Χιλιαστές και την δημιουργία αποτεφρωτηρίου. Ειδικά για αυτό είπε: "Ακόμη και οι μουσουλμάνοι κάνουν ταφή"! 

"Δεν διεκδικούμε τίποτα -που θα έπρεπε κανονικά- αλλά θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους" συμπλήρωσε. "Τι δουλειά έχει η Ορθοδοξία με το Ισλάμ" βροντοφώναξε για τα τζαμιά και το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, για το οποίο ζήτησε να μην γίνει στη Θεολογική Σχολή, αλλά σε κάποιο από τα Παιδαγωγικά τμήματα.”

Κάνει ότι μπορεί ο Σεβ. Θεσσαλονίκης, αλλά αφέθηκε δυστυχώς σχεδόν μόνος να αντιπαλαίσει με τα θηρία της Αποκαλύψεως του πολυπολιτισμού.

Και αυτά πότε;

Οταν μας έρχονται καθημερινά φρικιαστικές ειδήσεις από το Ιράκ και τη Συρία όπου οι χριστιανοί αδελφοί μας περνούν ώρες αβάστακτου μαρτυρίου.

Μόλις διάβασα είδηση ότι 500 γυναίκες πουλήθηκαν σαν πραμάτεια στα σκαλαβοπάζαρα των Ισλαμοφασιστών.

Και οι αργυρώνητοι του Μπουτάρη και οι οικουμενιστές οπαδοί των Διαθρησκειακών διαλόγων;

Θέλουν να αναδείξουν τον Ισλαμικό και Τουρκικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης για να κερδίζουν λεφτά!!!

Πάντως φταίνε και οι Θεσσαλονικείς επειδή παρόλες τις μεγαλαυχίες τους ότι είναι κάτοικοι Βυζαντινής και ορθόδοξης πόλης έδωσαν ένα ποσοστό που πλησιάζει το 60% των ψήφων στον Τουρκομπουτάρη για να ασχημονεί ασύδοτα.

Αλήθεια! Πώς απαντούν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, ο Σεβ. Νεαπόλεως και ο όποιος άλλος -όπως λ.χ. ο κ. Καλαντζής- στην πρόταση του Σεβ. Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Τμήμα των Παιδαγωγικών και όχι της Θεολογικής Σχολής;

Το Τμήμα αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί κάλλιστα να δημιουργηθεί στο Τμήμα των Παιδαγωγικών στην Αθήνα όπου δεν ελλοχεύουν τόσο σοβαροί εθνικοί κίνδυνοι και που θα είναι και πιο κοντά στον μέλλοντα κοσμήτορα του Τμήματος. Εννοώ τον εγκάθετο του κ. Πάγκαλου στο Υπουργείο Παιδείας κ. Καλαντζή.

No comments:

Post a Comment