Friday, March 2, 2012

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


Των Ν. Παπαχρήστου και Ν. Μαγγίνα

===========


Αναφέρει ρεπορτάζ των κ. Ν Παπαχρήστου και Ν. Μαγγίνα:


“Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Amen.gr o κ.Νταβούτογλου θα περάσει την πόρτα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας θα επισκεφθεί την έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας και θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.


Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011 το Φανάρι επισκέφθηκε για πρώτη φορά Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβερνήσεως, ο κ. Μπουλέντ Αρίντς.” (Πυλώνας Εκκλησαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ).


Οι επισκέψεις Τούρκων επισήμων στο Φανάρι θα αξιολογηθούν μόνον με ένα κριτήριο.


Πηγαίνουν στο Πατριαρχείο για να εκδηλώσουν την τιμή και το σεβασμό τους προς το θεσμό του Οικουμενικού Θρόνου ή πηγαίνουν στο Πατριαρχείο για να δώσουν την εντύπωση στο εξωτερικό ότι δήθεν η Τουρκία είναι ένα σύγχρονο δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους θεσμούς, τους νόμους και την ανεξιθρησκεία;


Εμείς φυσικά πριν δούμε να πραγματώνονται όλες οι εκκλήσεις του Παναγιότατου

1.) για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης,

2.) για να δοθεί Τουρκική υπηκοότητα σε όλους τους Ιεράρχες του Θρόνου που έκαναν αίτηση να την αποκτήσουν,

3.) για να επιστραφεί η περιουσία του Πατριαρχείου και των Ομογενών που κατάσχεσαν παράνομα οι Τούρκοι με διάφορα προσχήματα,

4.) για να αποδοθεί η Εκκλησία της του Θεού Σοφίας στη Νίκαια στο Πατριαρχείο.


Αν αυτά και πολλά άλλα παρόμοια αιτήματα δεν διαπιστώσουμε ότι εκπληρώνονται, δεν πρόκειται να δώσουμε εύσημα στην Τουρκία ότι δήθεν έχει καλές προθέσεις επειδή οι αξιωματούχοι του διαβαίνουν τις πύλες του Πατριαρχείου.

No comments:

Post a Comment