Thursday, March 1, 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========

Οι Μητροπόλεις Κιτίου, Κωνσταντίας, Κύκκου και Τηλλυρίας και Ταμασού ενεργοποίησαν ήδη όλες τους τις δυνάμεις για να αποστείλουν βοήθεια στους δυσπραγούντες Ελλαδίτες αδελφούς μας.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου από την πρώτη στιγμή αντελήφθη το δράμα σε όλες του τις διαστάσεις και πρωτοστάτησε στην αποστολή βοήθειας.

Ηδη τεράστιες ποσότητες τροφίμων, ρούχων και χρημάτων απεστάλησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Ελλάδος και στις άλλες Μητροπόλεις για την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία προσφέρει 250,000 γεύματα την ημέρα.

Η εγκύκλιος του Μακαριότοτου - όπως και οι δηλώσεις και οι εγκύκλιοι του Αγίου Πάφου και του Αγίου Κιτίου - αγγίζουν την καρδιά όλων των Ελλήνων της Κύπρου και οι Ελλαδίτες αδελφοί μας νιώθουν ότι βρισκόμαστε στο πλάι τους.

Η Ελλάδα για μια φορά ακόμη, από τα εθναρχικά χείλη των ιεραρχών μας, αποκαλείται αυτό που είναι: "Μητέρα πατρίδα!" για την οποία κάθε θυσία και προσφορά είναι επιβεβλημένη.

Η Εκκλησία της Αμερικής κινητοποιήθηκε ήδη και τώρα η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Η κρίση έδωσε στους Πανέλληνες την ευκαιρία να δείξουν τις αρετές της φυλής μας.

Η Εκκλησία και πάλιν - όπως δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς - αποδεικνύεται η μόνη παρηγοριά του έθνους μας.

Ο λαός μας νιώθει προδωμένος από όλους και στρέφεται απελπισμένος προς την τροφό του Γένους μας για ενίσχυση, παρηγοριά και επιβίωση.

Τίποτα δεν μπορεί να αποκόψει τον Ελληνισμό από τον ομφάλιο λώρο που τον δένει με την Εκκλησία.

Παρατίθεται στη συνέχεια η λακωνική αλλά τόσο ουσιαστική εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου που θα διαβαστεί την Κυριακή στις εκκλησίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.


*****


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

==============

«Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Όλοι είμαστε τους τελευταίους μήνες μάρτυρες των ανείπωτων δυσκολιών των Ελλήνων αδελφών μας, εξ αιτίας της φοβερής οικονομικής κρίσης, την οποία η Μητέρα Πατρίδα διέρχεται. Οι ειδήσεις, που λαμβάνουμε για τα παιδιά των σχολείων, τους αστέγους, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους και τους συνταξιούχους, που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους τροφή, είναι πράγματι συγκλονιστικές.

Ομολογουμένως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη εθνική τραγωδία, που όμοιά της δεν έζησε η Ελλάδα, μετά τους χρόνους της Γερμανικής Κατοχής. Και, όπως αντιλαμβάνεστε, ως Εκκλησία και ως Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπορούμε, και δεν είναι δυνατό, να σταθούμε αδιάφοροι και απαθείς. Αντίθετα, έχουμε χριστιανικό, αλλά μαζί και εθνικό χρέος, να επιδείξουμε, για μια ακόμη φορά, έμπρακτη την αγάπη μας προς τη σκληρά δοκιμαζόμενη σήμερα Μητέρα Πατρίδα και να προσφέρουμε την ολόψυχη βοήθεια και συμπαράστασή μας προς τους δυσπραγούντες Έλληνες αδελφούς μας.

Όθεν παρακαλούμε, πρόθυμα και γενναιόδωρα όπως συνεισφέρετε από καρδιάς στον έρανο, που διεξάγεται σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Τα συνολικά έσοδα του εράνου τούτου, θα αξιοποιηθούν με την αγορά τροφίμων, τα οποία θα αποσταλούν προς ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευχόμαστε, ο Θεός να ευλογεί εσάς και τους οικείους σας, να προστατεύει την Ελλάδα και τον όπου γης Ελληνισμό από κάθε δυσκολία και να ενισχύει και να στηρίζει τους δοκιμαζόμενους σήμερα Έλληνες αδελφούς μας.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment