Sunday, March 4, 2012

ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕΥΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ






ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕΥΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Αναφέρει το ιστολόγιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιώς:

“Στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας όπου Χοροστάτησε και Ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Μητρόπολη τίμησε δια της υψίστης τιμητικής διακρίσεως αυτής τον Χρυσού Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος μετ’ Αστέρος, τους Αγωνιστάς της Αμωμήτου Πίστεως τον Αιδεσιμολογιώτατον πρωτοπρεσβύτερον Γεώργιον Μεταλληνόν ομότιμον καθηγητήν του πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αιδεσιμολογιώτατον πρωτοπρεσβύτερον Θεόδωρον Ζήσην ομότιμον καθηγητήν του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Ελλογιμώτατον κ. Λαυρέντιο Ντετζώρτζιο πρόεδρο του Φιλορθοδόξου Συλλόγου “Κοσμάς Φλαμιάτος”.

Ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν εδραίοι τους υπέρ της Ορθοδοξίας τους ανύστακτους και ακάματους αγώνες τους.”

Τουτέστιν: Δεν χωρατεύει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς.

Ναι! Ακούσαμε τους μύδρους και τους υπαινιγμούς του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μύρων Χρυσόστομου από το Φανάρι εναντίον των ηγετών του αντιοικουμενιστικού αγώνα και εναντίον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς, αλλά και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, με τη σειρά του, έδειξε ότι δεν χωρατεύει.

Τα παράσημα που έδωσε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα Πρωτοπρεσβύτερoους Θεόδωρο Ζήση και Γεώργιο Μεταλληνό, αλλά και στον πρόεδρο της Φιλορθόδοξης Ένωσης “Κοσμάς Φλαμιάτος” κ. Ντετζιώρτζιο δείχνουν ότι αψηφά κάθε προσπάθεια του Φαναρίου να υπερασπιστεί την οικουμενιστική και “μεταπατερική” θεολογία.

Μπορεί, κατά τη λαική έκφραση, “να τα πήραν στο κρανίο” οι Οικουμενιστές και οι “Μεταπατερικοί” εξαιτίας της Ημερίδας της Μητροπόλεως Πειραιώς για τη “Μεταπατερική” θεολογία, αλλά ούτε ο Αγιος Πειραιώς, ούτε οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα τα βάζουν κάτω.

Αν μάλιστα σ’ αυτά συνυπολογιστεί ότι ο Σεβασμιότατος δεν δίστασε να δώσει παράσημο και στον πρόεδρο της Φιλορθόδοξης Ενωσης “Κοσμάς Φλαμιάτος” κ. Λαυρέντιο Ντετζώρτζιο, η σύγκρουση λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ενωση “Κοσμάς Φλαμιάτος” έχει καταθέσει μήνυση επί αιρέσει σε βάρος των Μητροπολιτών Περγάμου και Μεσσηνίας!!!

No comments:

Post a Comment