Friday, December 15, 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΛΟΦΙΟ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΛΟΦΙΟ.

ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΥΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ: ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ! 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ;

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΙΞΩ!

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΚΕΝΥΑΣ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΩΣΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ "ΡΟΜΦΑΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ URBI EΤ ORBI ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ;

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΙ, Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΑΕΞΑΔΡΕΙΑΣ -ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟ- ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ.

2 comments:

  1. Καί άν έθιμο κάποιων φυλών της Αφρικής είναι νά είναι τσιτσίδι χωρίς βρακί , θα τό κάνει και ο δεσπότης ; Καί πού το ξέρει ο δεσπότης οτι οι προβιές καί τά λοφία δέν συνδέονται μέ δοξασίες των φυλών ; Καί πού το ξέρει οτι δέν είναι σύμβολα της δύναμης των φυλαρχών τους ; Η υιοθέτηση των πολιτιστικών συνηθειών είναι μία διαδικασία που πρέπει νά περνά από την καθαρτική φωτιά καί όχι πρός έναν ανόητο εντυπωσιασμόν

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ για τις ευσύνοπτες αλλά τόσο εύστοχες επισημάνσεις κυρία Λωρίτου.

    Όταν έγραφα το σχόλιο δεν σκέφτηκα τη διάσταση που αναδεικνύετε.

    Οπωσδήποτε πρέπει να είναι σύμβολα της δύναμης των φυλαρχών, αλλά επειδή τα όρια μεταξύ βασιλέα και αρχιερέα στους πρωτόγονους λαούς είναι συγκεχυμένα κατά πάσαν λογική πιθανότητα αυτό το έθιμο και αυτά τα σύμβολα είναι συνδεδεμένα με ειδωλολατρικές δοξασίες των φυλών.

    Και ο Σεβ. Κένυας που τα ξέρει αυτά σε βάθος αφού ζει στην Αφρική για δεκαετίες;

    Όχι μόνον δεν είχε κανένα δισταγμό να αποδεχτεί την τιμή που του έκαναν, αλλά φρόντισε να στείλει καμιά εικοσαριά φωτογραφίες στη "Ρομφαία" για να γνωστοποιήσει το γεγονός.

    Μην περιμένετε πολλά από τον Σεβ. Κένυας κυρία Λωρίτου.

    Είναι καλός άνθρωπος, αλλά δυστυχώς είναι απόφοιτος της οικουμενιστικής Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου και -όπως όλοι όσοι αποφοίτησαν από εκεί- είναι οικουμενιστής.

    Είναι τακτικός θαμώνας του ΠΣΕ και υπογράφει -όπως και οι άλλοι Ορθόδοξοι αντιπρόσωποι- τις κακόδοξες αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων.

    Παράλληλα επιδίδεται σε συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

    ReplyDelete