Saturday, December 23, 2017

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ


Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ

Σκανδαλισμένου Αγιορείτη μοναχού
=====
    
Και φέτος γιορτάστηκε στο Πρωτάτο των Καρυών από την Ιβηρίτικη Ιερά Επιστασία ο άγιος οσιομάρτυς και ομολογητής Κοσμάς ο Πρώτος, ο οποίος φονεύθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κων/λεως Ιωάννη Βέκκο το 1275, ο οποίος ενώθηκε με τον Πάπα και ζήτησε να τον δεχθούν και οι αγιορείτες, οι οποίοι δεν το δέχθηκαν, διότι δεν μπορεί να ενωθεί η αλήθεια με το ψέμα και η ορθοδοξία με την βλασφημία και την αίρεση και γι’ αυτό ο Πατριάρχης έκαψε τους Ζωγραφίτες και τους Κουτλουμουσιανούς, έπνιξε τους Ιβηρίτες καί τους Ξενοφωντινούς, αποκεφάλισε τους Καρυώτες και κρέμασε τους Βατοπαιδινούς και τον Πρωτεπιστάτη.
    
Στις μέρες μας, πάλι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάνει πολλές ενέργειες «γυμνή τη κεφαλή» για να ενωθεί με τον αιρετικό Πάπα με αποτέλεσμα να αλωθεί και να αλλοιωθεί η Ορθοδοξία.
    
Άραγε οι σημερινοί Αγιορείτες αντιστέκονται, όπως οι παλαιότεροι μοναχοί, ή προφασίζονται προφάσεις; Ο Ιβηρίτης Πρωτεπιστάτης εκφώνησε λόγο ομολογιακό εγκωμιάζοντας τούς οσιομάρτυρες, όμως ο Γέροντας της Ιβήρων π. Βασίλειος Γουντικάκης έγραψε εγκύκλιο για την Σύνοδο της Κρήτης στην οποία καθησύχαζε τους χριστιανούς, την οποία υπέγραψαν οι Ηγούμενοι και οι Αντιπρόσωποι των Μονών και μόνο τα Μοναστήρια του Εφραίμ Φιλοθειτη και η Μονή Γρηγορίου δεν συμφώνησαν, διότι σ’ αυτή την Σύνοδο τέθηκαν συνοδικά και σχεδόν πανορθόδοξα τα θεμέλια του Οικουμενισμού που θα οδηγήσει στην πανθρησκεία και την παγκοσμιοποίηση των Εβραίων Σιωνιστών Μασόνων.

Ο Ηγούμενος της Σταυρονικήτα πνευματικό τέκνο του Γουντικάκη υπεραμύνεται και εγκωμιάζει την Σύνοδο αν και τόσοι Ιεράρχες, Ιερείς καί Θεολόγοι σ’ όλες τις ορθόδοξες χώρες την κατηγορούν ως αιρετική, αντικανονική και απαράδεκτη.
    
Την επαίνεσε και ο Βατοπαιδινός Εφραίμ, αλλά, λέγεται, ότι θα τον κάνουν Μητροπολίτη Αγίου Όρους ή Θεσσαλονίκης, όμως ο άγιος Σταυρονικήτα τι επιδιώκει; Να κρατάει τον μανδύα του Βαρθολομαίου όταν θα φιλιέται με τον Πάπα;
    
Μετά την Σύνοδο πολλά Μοναστήρια εκάλεσαν στις πανηγύρεις τους Μητροπολίτες του Πατριαρχείου, μάλλον για να δείξουν την ευπείθειά τους. Συγκεκριμένα στην Κουτλουμουσίου εκάλεσαν τον Λαμψάκου και όταν του έδειξαν τις τοιχογραφίες με τα μαρτύρια των Αγιορειτών ομολογητών απάντησε «να τι παθαίνουν όσοι κάνουν παρακοή στον Πατριάρχη».
    
Ο υποτακτικός του μακαριστού π. Μωυσή κάλεσε στην πανήγυρή του τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης, ο οποίος στο τέλος ευχήθηκε «του χρόνου στο Βατικανό».

Άγιοι πατέρες, αν δεν μπορείτε να μιμηθήτε τους αγίους οσιομάρτυρες και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, τουλάχιστον μη γίνεστε μιμητές του Βέκκου διώκοντας τους πατέρες που αντιδρούν στον ξέφρενο οικουμενιστικό χορό του Βαρθολομαίου.
    
Δυστυχώς αυτό το κάνουν οι Λαυριώτες και η Ρουμάνικη Σκήτη, οι οποίοι διώχνουν τους πατέρες, τους διαγράφουν από τα μοναχολόγια, τους αφαιρούν τις ταυτότητες, την ελληνική υπηκοότητα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οποιαδήποτε άλλη εξυπηρέτηση.
    
Μήπως θέλουν να κρατήσουν την παράδοση της Λαύρας, η οποία δέχθηκε τον Βέκκο και συλλειτούργησε με τους παπικούς με αποτέλεσμα να βρυκολακιάσουν οι Ιερείς και να μείνουν τα σώματά τους ζωντανά 750 χρόνια με τα μάτια ανοιχτά, φρικτό θέαμα στους ορώντες, τα οποία έκρυψαν και δεν το παραδέχονται, διότι -ως φαίνεται- ακολουθούν αμετανόητοι το παράδειγμά τους;
    
Κύριε Ιησού Χριστέ, ίλεως γενού και στείλε θεία φώτιση για ότι οφείλουμε να πράξουμε.
    
Υπεραγία Θεοτόκε βοήθησε το Περιβόλι σου να λάμψει με την πίστη του και την θυσιαστική αγάπη του προς τον Υιόν σου.
Αμήν.

1 comment:

  1. Αγαπητέ και. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ μιας και δεν έχω άλλο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας, σας στέλνω μέσω του παρόντος σχολίου τις καλύτερες ευχές μου για τις εορτές. Είθε το Θείο Βρέφος να φέρει με τον ερχομό του αγάπη και ειρήνη στις καρδιές μας και στην εκκλησία, και δικαίωση κάθε εθνικού πόθου!

    ReplyDelete