Tuesday, December 19, 2017

ΑΝΘΟΛΟΓΙO ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ


ΑΝΘΟΛΟΓΙO ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
=====

Ανώνυμος είπε:
Να υποθέσω ότι αυτή είναι η Γραμμή της Αδελφότητος!
Αν ναι! περιμένω καταγγελία στην Ιερά Σύνοδο και όχι ανώνυμα και ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο. 
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε:
Εύγε στην αδελφότητα που δε σιώπησε.
Το λόγο έχει τώρα η ΔΙΣ.

Ανώνυμος είπε:
Γιατί το ρωτάς π. Νεόφυτε; Γραμμή της Αδελφότητας είναι. Το περιοδικό αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί την Αδελφότητα. Τα κείμενα είναι ανυπόγραφα διότι απηχούν σε όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που την απαρτίζουν στην Αθήνα και στις επαρχίες. Νομίζω ότι πλέον η καταγγελία στην Ιερά Σύνοδο είναι ο μονόδρομος προς τα Μέλη της Αδελφότητος Θεολόγων "ο Σωτήρ". Επιτέλους να ξεκαθαρίσει το θέμα και να αποφανθεί η Εκκλησιαστική Διοίκηση και όχι να ξεφεύγει χωρίς να αναλαμβάνει ποιμαντική ευθύνη. Ο π. Β. Θερμός είναι ικανός από την απάντηση που διάβασα να υποστηρίξει τις θέσεις του. Έτσι μόνο θα σταματήσει το "σκότος των οχετών".

Ανώνυμος είπε:
Ξεκάθαρες κουβέντες από μια αδελφότητα που συνεχώς αγωνίζεται για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Ανώνυμος είπε:
Αφού δεν τολμούν να μιλήσουν οι δεσποτάδες τον αγώνα της ηθικής τον παίρνει πλέον ο Σωτήρας. Η Αδελφότητα καλά κάνει και κτυπά στο κόκκαλο αυτή την αμνήστευση του φοβερού πάθους της ομοφυλοφιλίας που οδηγεί στην κόλαση.

Ανώνυμος είπε:
Oι νεο-λούθηροι πήραν την κατάλληλη απάντηση από το εκλεκτό περιοδικό. Οι επίδοξοι "αναμορφωτές" της εκκλησιαστικής ζωής. Ήδη έχει προκληθεί μεγάλη αντίδραση στο διαδίκτυο που προβλέπεται να συνεχισθεί.

Ανώνυμος είπε:
Εκφράζω δημόσια τις ευχαριστίες μου προς την Αδελφότητα των Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» διότι με την καταδίκη του βιβλίου αυτού έγιναν αιτία να γνωρίσω την ύπαρξή του. 
Σήμερα το αγόρασα και ξεκινάω το διάβασμα για να πλουτίσω τις γνώσεις μου. 
Χρήστος Περδίκης
Φοιτητής Α.Π.Θ.

Ανώνυμος είπε:
Καθόλου δεν "πήρε το ρόλο του κριτή της οικουμένης το περιοδικό".
Διαπίστωσε όμως την επικινδυνότητα των απόψεων του παπα-Θερμού για το εκκλησιαστικό σώμα και έλαβε θέση κατά καθήκον.
Ευγνωμοσύνη τους οφείλουμε γιατί προφυλάσσουν το λαό του Θεού από στρεβλές θέσεις που επηρεάζουν αρνητικά την πνευματική του πορεία.

Ανώνυμος είπε:
Αγαπητέ "προβληματισμένε", γράφεις σε κάποιο σημείο του σχολίου σου: "Θα μπορούσε και η ίδια να καταθέσει θεολογικό λόγο πάνω στο σύγχρονο προβλημα της ομοφυλοφιλίας. Γιατί δεν το κάνει;".
Η αδελφότητα, διά του περιοδικού της, έχει γράψει για την ομοφυλοφιλία με αφορμή τις "παρελάσεις" του αίσχους.
Λόγος θεολογικός και πατερικός είναι.
Μπορεί κανείς να πει το ίδιο και για τις θέσεις του π. Βασιλείου;

Ανώνυμος είπε:
Ο "Σωτήρ", όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, εννόησαν πως οι απόψεις του π. Βασιλείου αποτελούν θεολογικό ναρκοπέδιο και "θεολογικό" προγεφύρωμα προς το αφύσικο και γι αυτό αντέδρασαν.

Ανώνυμος είπε:
Αγαπητέ "προβληματισμένε" τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι το περιοδικό πήρε αφορμή από τα gay prides και ασχολήθηκε με το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας καταθέτοντας αγιογραφικό και πατερικό λόγο;
Γιατί ενέπλεξες στο σχόλιό σου τον π. Βασίλειο σε σχέση με τα gay prides;
Αυτό υπήρξε το νόημα του σχολίου μου;
Διάβασα το απόσπασμα περί ομοφυλοφιλίας από το βιβλίο "XΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ" το οποίο έχει συγγραφεί από τον ίδιο και κάθε άλλο παρά διαπίστωσα ότι τα γραφόμενά του συνάδουν με τον αγιογραφικό και αγιοπατερικό λόγο.
Ίσα-ίσα που γράφει για "διάχυτη εκκλησιαστική προκατάληψη πὼς ἡ ὁµοφυλοφιλία πρέπει νὰ ἀντιµετωπίζεται ὡς πρωτίστως σεξουαλικὸ πάθος”.
Δηλαδή η Εκκλησία μέχρι τώρα ήταν προκατειλημμένη σε βάρος των ομοφυλοφίλων και της ομοφυλοφυλίας εν γένει και επλανάτο;

Ανώνυμος είπε:
Αγαπητέ ανώνυμε 15/12/2017 12:47, οι διαφωνία δεν είναι επί προσωπικού με τον πατέρα Βασίλειο Θερμό, αλλά επί θέσεών και απόψεών του, που εκφράστηκαν δημόσια.

Ανώνυμος είπε:
Σεβαστοί πατέρες και αδελφοί του Σωτήρα ένα μεγάλο μπράβο για την τόλμη σας!
Τολήσατε και ασκήσατε κριτική σε έναν κληρικό που τον προβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ, που τον καλούν κάποιοι μητροπολίτες και κάποιες σχολές γονέων για ομιλίες, που είναι ευνοούμενος της τωρινής εκκλησιαστικής διοίκησης. Άλλοι σιωπούν ακόμη. Αλλά και σεις μάλλον αργήσατε να μιλήσετε. Έστω και αργά πάντως τολμήσατε.
Η κριτική σας όμως μάλλον σαν ήπια μπορεί να χαρακτηρισθεί.
Δεν χρειάζεται και πολύ ήπια γλώσσα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πάντως μην κιοτέψετε με την πολεμική που άρχισε ήδη εναντίον σας επειδή δεν κλείσατε το στόμα σας.
Οι προσωπολάτρες και κάποιοι που άκριτα και επιπόλαια τον θαυμάζουν και τον εκθειάζουν άρχισαν το καταιγιστικό πυρ εναντίον σας. Μην σκιάζεστε όμως! Συνεχίστε την κριτική γιατί έχει παραγίνει η κατάσταση.

Ανώνυμος είπε:
Αυτή είναι η ορθή γραμμή της Εκκλησίας οχι της αδελφότητας.. με συγχωρείτε...

Ανώνυμος είπε:
Η Εκκλησία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για να προβάλλει κανείς τις θέσεις του σαν γνήσια εκκλησιαστικές θέσεις. Μπράβο στο ΣΩΤΗΡΑ που δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση.

Ανώνυμος είπε:
Προς συνδρομήτρια του περιοδικού που γράφει για χαμηλό επίπεδο κειμένων του περιοδικού: για πείτε μας ποια είναι αυτά τα "χαμηλού επιπέδου" κείμενα. Κατονομάστε τα. Ειδάλλως μιλάτε γενικά και αόριστα.
Μόνον προκατειλημμένοι αναγνώστες διαπιστώνουν "χαμηλού επιπέδου" κείμενα στο υπέροχο περιοδικό που αποπνέι το ορθόδοξο χριστιανικό άρωμα και οικοδομεί επί δεκαετίες πνευματικά τον ελληνικό λαό.
Πολύ φοβούμαι ότι η επιβεβλημένη κριτική της επίμαχης εκδηλώσεως δυσαρέστησε κάποιους και αντέδρασαν όπως αντέδρασαν.

ΠΗΓΗ:

Ιστόλογιο “Αναστάσιος”

No comments:

Post a Comment