Thursday, December 28, 2017

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ


ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
=====

Ανώνυμος είπε:
Аξιοθρήνητη η δήθεν απάντηση του παπα-Θερμού στις αιτιάσεις του περιοδικού της αδελφότητας σε βάρος του. Δεν απάντησε κατ ευθείαν και πειστικά. Ύψωσε το ανάστημά του υπεράνω των αγίων πατέρων που ερμήνευσαν τον αγιογραφικό λόγο. Και κατέφυγε σε ευτελέστατα "επιχειρήματα" του τύπου "μανδήλας" και "τηλεφώνων της Παλλήνης".
Γιατί έγραψε σε προγενέστερο βιβλίο για "διάχυτη εκκλησιαστική προκατάληψη πὼς ἡ ὁµοφυλοφιλία πρέπει νὰ ἀντιµετωπίζεται ὡς πρωτίστως σεξουαλικὸ πάθος”; Επίσης και για "εκκλησιαστικό χώρο γνωστό για μακραίωνη καταπίεση του σώματος";
Επιτρέπεται να γράφει τέτοια πράγματα ορθόδοξος παπάς; 

Blogger Ανδρέας Μάστορας είπε:
Ο Λόγος του Θεού λέει ότι είναι προτιμότερο να κόψουμε μέλη του κορμιού μας προκειμένου να αποφύγουμε τις επιθυμίες της σάρκας. Ο π. Βασίλειος Θερμός λέει ότι είναι προτιμότερο να κόψουμε μέλη του κορμιού μας προκειμένου να απολαύσουμε τις επιθυμίες της σάρκας!!!
Εδω ισχύει: "εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω."

Ανώνυμος είπε:
Στο 19ο κεφάλαιο της Γένεσης και στους στίχους 4-9 περιγράφεται λεπτομερώς η συμπεριφορά των κατοίκων των Σοδόμων. Η προσεκτική μελέτη αυτής της περικοπής φανερώνει το πάθος από το οποίο διακατείχοντο οι Σοδομίτες: Ήταν κυριευμένοι από λύσσα και μανία ομοφυλοφιλίας, που έφτανε μέχρι ιταμότητας, ασέβειας και βίας, ψυχολογικής και σωματικής. Και μάλιστα το πάθος αυτό δεν χαρακτήριζε μεμονωμένους κατοίκους αλλά το σύνολο του ανδρικού πληθυσμού, από τον νεώτερο έως τον γεροντότερο, όπως λέει χαρακτηριστικά το ιερό κείμενο.

Με την περιγραφή αυτή η Παλαιά Διαθήκη-χωρίς να το αναφέρει κατά λέξη- υπαινίσσεται σαφώς ότι η καταστροφή της πόλης από τον Θεό έγινε εξαιτίας αυτού του ιδιώματος των κατοίκων της. Πιθανώς και για άλλους λόγους, κυρίως όμως λόγω της ομοφυλοφιλίας τους.

Ο π. Βασίλειος Θερμός κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στην Πάτρα ισχυρίστηκε με τρόπο κατηγορηματικό ότι η καταστροφή των Σοδόμων δεν έγινε λόγω της ομοφυλοφιλίας των Σοδομιτών, αφού πουθενά η Αγία Γραφή δεν λέει κάτι τέτοιο. Νομίζουμε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο π. Βασίλειος έμεινε στο γράμμα και δεν μπόρεσε να δει το πνεύμα, το βαθύτερο νόημα του κειμένου. 

Ανδρέας

ΠΗΓΗ:

Αναστάσιος

1 comment:

  1. Ανταπάντηση του "Σωτήρος":

    http://arpati.blogspot.in/2017/12/oh-y.html

    ReplyDelete