Wednesday, December 20, 2017

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

(ΤΟ ΦΩΣ, Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΩΤΙΣΤΟΙ)

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στο Μόναχο της Γερμανίας, όπως μας πληροφορεί η «Ρομφαία» (20.12.) υποδέχθηκαν το Φως από τη Βηθλεέμ. Η υποδοχή έλαβε χώρα στην κεντρική φραγκοκκλησιά της πόλεως (Ντομ), όπου οι αποδέκτες, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του τοπικού Καρδινάλιου του Παπισμού «επίσκοπο» κ. Ρούμπερτ Στόλμπεργκ (ο οποίος έφερε και άπασαν την «αρχιερατικήν αυτού στολήν”), τον πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας (του κλίματος του Οικουμενικού Θρόνου) π. Απόστολο Μαλαμούση και τον εκπρόσωπο των Λουθηρανών Προτεσταντών του Μονάχου πάστορα Γκότφριντ φον Σέγνιτς, το παρέλαβαν επισήμως. 

Στην συνέχεια εν μέσω αναγνωσμάτων και ύμνων στη φραγκοκκλησία (ήγουν συμπροσευχών) μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους. Μέσα το καταχείμωνο ο οικουμενιστικός πυρετός δεν λέει να καταλαγιάσει, ούτε να υποχωρήσει, αλλά ακολουθεί ανιούσα πορεία. Στην Μητρόπολη Γερμανίας -και όχι μόνο- το λαϊκό οικουμενισμό τον έχουν μετατρέψει σε εργόχειρο και αυτόν υμνούν ακαταπαύστως εκεί. Έτσι ο γνωστός για τις οικουμενιστικές του επιδόσεις π. Απόστολος, Μαλαμούσης πιστός στην «αποστολή» του, έσπευσε (πάλιν και πολλάκις) να συναγελασθεί μετά των Παπικών και Λουθηρανών, όντων σεσημασμένων αιρετικών από αιώνων, με την πρόφαση (αυτή τη φορά) πως θα παραλάβει Φως. Ποιο Φως, πάτερ μου, που πάτε στανικώς να μας συναριθμήσετε με τον κάθε αιρετικό και αλλόθρησκο της περιοχής του Μονάχου και  προσπαθήτε εργολαβικώ τω τρόπω να σβήσετε το ιλαρό Φως της Ορθοδόξου πίστεως; Τι να πουν οι καϋμένοι οι Ορθόδοξοι της περιοχής του Μονάχου, που σας βλέπουν να τρέχετε κάθε μέρα και ώρα, ευκαιρως ακαίρως, να παρεβρίσκεστε σε εκδηλώσεις ανθρώπων που, ως αιρετικοί, ΔΕΝ έχουν κοινωνία με την Εκκλησία του Χριστού; Δεν είστε, πάτερ μου, τίποτε άλλο παρά απόστολος του λαϊκού οικουμενισμού. Δυστυχώς. 

Τι είναι λαϊκός οικουμενισμός; Ιδού πώς τον ορίζει ο κορυφαίος θεολόγος και μεγάλος αντιοικουμενιστής Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης: «Λαϊκός οικουμενισμός είναι η σταδιακή ψυχολογική προετοιμασία του Ορθοδόξου λαού, ώστε συν τω χρόνω η ένωσις να πραγματοποιηθή εις τον λαόν, ανεξαρτήτως των αποφάσεων της ιεραρχίας”. 

Παρά την αναλάντευτη επιμονή και εμμονή υμών και των συν υμίν, οι κακόφρονες αποφάσεις του Κολυμβαρίου, περί «ετεροδόξων Εκκλησιών και ομολογιών» δεν θα περάσουν. Όσο κι αν ιδρώνετε ημέρας και νυκτός. Όσο και αν έχετε βάλει το μικρόβιο βαθιά μέσα στην καρδιά σας.

1 comment:

  1. Μονο που τωρα εχουμε και την συγκαταθεση της ιεραρχιας....

    ReplyDelete