Saturday, December 30, 2017

ΟΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ



ΟΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ως γνωστόν, ο Σεβ. Καβάλλας κ. Στέφανος, επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς επειδή ο Άγιος θεωρεί τον Οικουμενισμό παναίρεση.

Ελπίζαμε ότι η έκρηξη ανευλάβειας του Σεβ. Καβάλλας δεν θα είχε συνέχεια.

Πλην, όμως, ο κ. Γεώργιος Βλαντής, Διευθυντής του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Βαυαρίας και Επιστημονικός Συνεργάτης Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με άρθρο του, στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός”, που επιγράφεται “Μασονία, Οικουμενικό Πατριαρχείο και Αγία Σύνοδος”, μιλά -με μεγάλη προπέτεια- και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς. 

Ο λόγος; Επειδή ο Άγιος θεωρεί τον Οικουμενισμό παναίρεση, ενώ ο κ. Βλαντής μιλά για “κενολογίες περί οικουμενιστικής παναίρεσης και άλλες συναφείς φαιδρότητες”.

Βεβαίως ουδείς σοβαρός άνθρωπος θα υιοθετήσει τις αχαρακτήριστες εκφράσεις του κ. Βλαντή.

Η αναμέτρηση του κ. Βλαντή με τον γίγαντα της Ορθοδοξίας Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς, τον μεγαλύτερο δογματολόγο της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων, μοιάζει με σύγκρουση ελέφαντα με μυρμήγκι.

Πλην, όμως, η στάση του δείχνει την προπέτεια που χαρακτηρίζει τους Οικουμενιστές, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να αντιπαραβάλουν το σπιθαμιαίο θεολογικό τους ανάστημα με τον κορυφαίο δογματολόγο της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων.

Επί της ουσίας τώρα.

Ο χαρακτηρισμός του Οικουμενισμού ως παναίρεση είναι απολύτως ακριβής. 

Είναι αλήθεια ότι ο Οικουμενισμός, με τη σημερινή του μορφή, δεν έχει ακόμη καταδικαστεί συνοδικά. Γι’ αυτό ακριβώς εβραγχίασεν ο λάρυγξ μας να παρακαλούμε να συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό και για να καθαιρέσει και αναθεματίσει τους πρωταγωνιστές του.

Ο Οικουμενισμός, όμως, ως συγκρητισμός είναι η πιο κατεγνωσμένη αίρεση από καταβολής κόσμου.

Το σύνολον σχεδόν των Ιερών προσώπων της Παλαιάς Διαθήκης εστιάζουν την προσοχή τους στην καταπολέμηση του συγκρητισμού επειδή αλλοιώνει στην ουσία του το μήνυμα της σωτηρίας.

Οι Οικουμενιστές αισθάνονται άνετα να προπηλακίζουν τον κορυφαίο δογματολόγο Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς, αλλά το μόνον που κατορθώνουν είναι

1.) Να καταστήσουν φανερή τη θεολογική τους αγραμματωσύνη,
2.) Να αποκαλύψουν την προπέτεια που τους χαρακτηρίζει, και
3.) Να αποδείξουν πόσο σαθρά είναι τα θεμέλια του Οικουμενισμού και των πρωταγωνιστών του.

No comments:

Post a Comment