Sunday, December 31, 2017

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟ



ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟ

Της κυρίας Ελένης Λωρίτου
=====

Βγάλατε σύνθημα κ. Τελεβάντο!!!

"Ο Oικουμενισμός δεν είναι προαιρετικός! Η κατάχρηση του 15ου Κανόνος."

Αυτό θα μπορούσε να γίνει και ο τίτλος του Συνεδρίου για το οποίο μιλάμε και ευχόμαστε να γίνει και όχι μόνο να κτίζουμε ανώγεια και κατώγεια! Στα λόγια περίπου το κάναμε, το αναθέσαμε σε διάφορους ολίγον αδιάφορους, βγάλαμε τον τίτλο του συνεδρίου, κάποιος πρέπει να βάλει τις υπόλοιπες "λεπτομέρειες", δηλαδή τα υλικοτεχνικά! Δηλαδή κάποιος πρέπει να πληρώσει και τον λογαριασμό! 

Βλέπεις οι Οικουμενιστές καταχρώνται τα χρήματα και τα προνόμια της Εκκλησίας για να την βλάψουν και εμείς πρέπει εξ ιδίων να τυπώσουμε ακόμα και τα ενημερωτικά φυλλάδια. Ευχόμαστε να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες και να γίνει το Συνέδριο από τον ίδιον τον π. Θεόδωρο Ζήση. Διαβάσαμε, άλλωστε, ότι είναι στις προθέσεις του στην τελευταία ανακοίνωση της "Συνάξεως." 

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορεί να το κάνει η Μητρόπολη Πειραιώς, η οποία έχει αποδείξει περίτρανα ότι "ο Οικουμενισμός δεν είναι προαιρετικός", αλλά διά ροπάλου απαγορευτικός.
Εννοείται ότι η δυνητικότητα του 15ου Κανόνος δεν είναι ένας ζεστός υπνόσακκος, δεν είναι ροδοπέταλα στον οδοστρωτήρα του Οικουμενισμού, δεν είναι χειροφίλημα στα άσπρα και πλαδαρά χέρια των Οικουμενιστών. 

Η κατάχρηση του 15ου Κανόνος έχει γίνει και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά, θεωρώντας κάποιοι την δυνητική ερμηνεία από τον π. Επιφάνιο ως μία ομπρέλα, αλεξήλιον ή αλεξικέραυνον από τους κόπους, τα ρίσκα, τα ξεβολέματα και τους κεραυνούς των Οικουμενιστών. Αλεξικέραυνο σε όλες αυτές τις επιθέσεις είναι πίστη!

5 comments:

  1. Ο άχρονος Θεός γεννάται μέσα στόν χρόνο και περιβάλλεται τό κάλυμμα των παθών ημών ....

    Χρόνια πολλά!
    Καλή και ευλογημένη χρονιά !

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας κυρία Λωρίτου. Ο χριστός να μας δίνει μετάνοια και παρρησία ομολογίας της πίστης μας.

    ReplyDelete
  3. Καλή χρονιά και ευλογημενη σε σας κ. Τελεβαντο, στους εκλεκτούς επώνυμους αρθρογραφους και σχολιαστες κ. Λωριτου και κ. Νουνη καθώς και σε όλον τον κόσμο!

    ReplyDelete
  4. Καλό παράδεισο για όλους μας κ. Κατάγη.

    ReplyDelete