Friday, December 29, 2017

ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ 2017



ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ 2017

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, θεολόγου
=====

Τώρα που το σωτήριον έτος 2017 βαδίζει προς την λήξη του μπορούμε να αναλογιστούμε, εν πρώτοις, μερικά από τα δεδομένα (ή αν θέλετε τα πεπραγμένα) του αντιοικουμενιστικού αγώνος. 

Εν πρώτοις έχουμε από τη μια ιερές αποτειχίσεις (όχι από την Εκκλησία αλλά) από φανερά κακόδοξους επίσκοπους. Εννοώ τον π. Θεόδωρο Ζήση και τους συν αυτοίς και από την άλλη βλέπουμε αποτειχίσεις-μαϊμούδες που στην πράξη ΔΕΝ είναι αποτειχίσεις, αλλά μιλάμε, στην πραγματικότητα, για σχισματικές καταστάσεις, που μόνο κακό προξενούν στον αντιοικουμενιστικό αγώνα. 

Στην απέναντι όχθη, στο οικουμενιστικό στρατόπεδο, βλέπουμε ν’ ακονίζουν μαχαίρια και να βυσσοδομούν κατά παντός εναντιουμένου στη «Σύνοδο» του Κολυμβαρίου. Παράδειγμα η δημοσίευση στη «Ρομφαία» προ των Χριστουγέννων μιάς όντως πτωχοτάτης και πένητος επιθέσεως του Σεβ. Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, στην οποία οι αντιτιθέμενοι και πολεμούντες το Κολυμβάριο χαρακτηρίζονται ακρίτως «άνθρωποι του Σατανά»!!! Τω όντι λυπηρά η ανοίκεια αυτή φράση δεν περιποιεί, ούτε κατά διάνοιαν, τιμήν στον εκφωνήσαντα αυτήν και μάλιστα γραπτώς και διαδικτυακώς. Συνιστούμε, με όλο το σέβας, στο Σεβασμιώτατο περισσότερα επιχειρήματα και λιγώτερους έωλους χαρακτηρισμούς. 

Από την άλλη η «Σύναξη», το γνωστό καταφύγιο και εφημερίδα τοίχου πάσης ετεροδιδασκαλίας, ετοίμασε Αφιέρωμα και αξιολόγηση του Κολυμβαρίου στο οποίο η απόπειρα δικαιώσεως και αναδείξεως της ως άνω Συνάξεως έφτασε μέχρι και την άχαρη απόπειρα απομυθοποίησης του προμάχου της Ορθοδοξίας και κραταιού πολεμίου του Οικουμενισμού Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς!!! 

Την απόπειρα αυτή, που είχε ενορχηστρωτή τον Βλαντιμήρ Τσβέτκοβιτς, δεν την θεωρούν όσοι έτυχε να μελετήσουν τα βιβλία του Οσίου Πατρός απλώς σαν παράδειγμα διαστροφικής ερμηνείας των κειμένων του, αλλά και εν ταυτώ κατάφωρη προσβολή της κοινής λογικής. Τίποτε άλλο!

Τι να πει κανείς για τον ανεκδιήγητο π. Βασίλειο Θερμό που -ξεχνώντας ότι πατάει σε χριστιανικό έδαφος και είναι πρεσβύτερος της του Χριστού Εκκλησίας- αποφάσισε να ερμηνεύσει τον Απ. Παύλο και την εν γένει διαχρονική χριστιανική διδασκαλία περί ομοφυλοφιλίας με βάση, όχι το λόγο του Θεού αλλά το τι πρεβεύουν οι άνθρωποι αυτοί!!! Παράλληλα δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ψυχοπαθείς όσους -επομένως και τους Αγίους της Εκκλησίας- πολεμούν τις αιρέσεις.!!! 

Πότε θα λογοδοτήσει ο κακόδοξος αυτός κληρικός για τις φοβερές αυτές ανατροπές του ευαγγελικού μηνύματος; Κατά τα άλλα η «Σύναξη» επιδίδεται μετά σπουδής στη σπουδή της Ορθοδοξίας!

No comments:

Post a Comment